Duguláselhárítás Budapesten és vonzáskörzetében 0-24 06307861000 • Vízvezeték szerelés Pécel

  Vízvezeték szerelés Pécel

  Vízvezeték szerelés Pécel és környékén. WC szerelés, csőtörés javítás, zuhanykabin szerelés és több más szolgáltatás gyorsan, megbízhatóan.v

  Tovább...
 • Duguláselhárítás Zalaegerszeg

  Duguláselhárítás Zalaegerszeg

  Duguláselhárítás Zalaegerszeg éjjel nappal hívható duguláselhárítók Zala várvármegyében is jelen vannak a piacon. Mitől alakul ki a dugulás a csatornarendszerben?

  Tovább...
 • Más országokban, hogyan működik a duguláselhárítás?

  Más országokban, hogyan működik a duguláselhárítás?

  A dugulások előfordulása az otthonokban és az üzletekben szinte mindenhol problémát okoz. Ennek megoldása szakemberek feladata, akik számos módszert alkalmaznak, attól függően, hogy milyen típusú a dugulás. Azonban nem csak Magyarországon, hanem más országokban is vannak duguláselhárító szolgáltatások, amelyek eltérő árakkal és módszerekkel működnek. A következőkben megvizsgáljuk, hogy hogyan működnek a duguláselhárító szolgáltatások más országokban, és milyen módszereket alkalmaznak.

  Tovább...
 • Mi a különbség a wc és a mosogató duguláselhárítás között? Melyik a nehezebb? Melyik a drágább? Melyiknek mik a nehézségei?

  Mi a különbség a wc és a mosogató duguláselhárítás között? Melyik a nehezebb? Melyik a drágább? Melyiknek mik a nehézségei?

  A duguláselhárítás mindenki számára ismerős probléma lehet az otthonában. A dugulások bármelyik szennyvízcsatorna csővezetékben megtörténhetnek, és jelentős kellemetlenséget okozhatnak. A mosogató és a WC dugulások az otthoni szennyvízcsatorna hálózatban gyakori problémák, amelyek eltávolítását gyakran szakember bevonása igényli. Ebben a cikkben bemutatjuk a mosogató és a WC duguláselhárítás közötti különbségeket, a nehézségeket és a költségeket.

  Tovább...
 • Mi a különbség egy 10. emeleten lévő wc dugulás és egy családi házban létrejött wc dugulás között?

  Mi a különbség egy 10. emeleten lévő wc dugulás és egy családi házban létrejött wc dugulás között?

  A dugulás problémája bármely ingatlant érintő kellemetlenség lehet, legyen az egy többszintes épület vagy egy családi ház. Azonban a dugulások kezelése és megelőzése különböző lehet az ingatlan típusától függően. Ebben a cikkben bemutatjuk a különbségeket a 10. emeleten lévő WC dugulás és a családi házban létrejött WC dugulás között.

  Tovább...
 • Mi okozza a furcsa zajokat és a csatornaszagot? Miért érinti leginkább az emeleti lakásokat a probléma?

  Mi okozza a furcsa zajokat és a csatornaszagot? Miért érinti leginkább az emeleti lakásokat a probléma?

  A duguláselhárítással és vízvezeték-szereléssel foglalkozó cégek számára fontos, hogy ügyfeleiket tájékoztassák a leggyakoribb problémákról és azok megoldásáról. Az egyik ilyen probléma a szennyvíz furcsa zajokkal és csatornaszaggal való lefolyása, amely leginkább az emeleti lakásokat érinti.

  Tovább...
 • Fontos, hogy frissítsd az idősebb szennyvízrendszert a jövőbeli hibák megelőzése érdekében

  Fontos, hogy frissítsd az idősebb szennyvízrendszert a jövőbeli hibák megelőzése érdekében

  Ha rossz szagot érzel a csatornában, az problémát jelez. Nyomás enyhítése érdekében hívd a szakembert, majd zárd el a vizet. Miután a dugulást különböző módszerekkel azonosították, a vízvezeték-szerelő vagy szakember eldönti, hogy javítható-e például béleléssel vagy ragasztással.ú

  Tovább...
 • Ipari vákuum pumpa vs otthoni wc pumpa – mi a különbség?

  Ipari vákuum pumpa vs otthoni wc pumpa – mi a különbség?

  Az épületekben gyakran előfordulnak dugulások, melyek kezeléséhez speciális szerszámok és berendezések szükségesek. Az egyik ilyen berendezés az ipari vákuum pumpa, mely nagy teljesítményű és hatékony duguláselhárítási megoldást kínál. Az otthoni wc pumpa viszont kisebb teljesítményű és általában csak a WC-ben található dugulásokhoz használják.

  Tovább...
 • Mi a különbség a az RMS 32 duguláselhárító gép és a Rohenberger R600 22 között?

  Mi a különbség a az RMS 32 duguláselhárító gép és a Rohenberger R600 22 között?

  A duguláselhárítás fontos feladat, amelyet nem szabad félvállról venni, ha el akarjuk kerülni a további problémákat és kellemetlenségeket. Azonban, ha már eljött a dugulás elhárításának ideje, akkor előfordulhat, hogy nem tudjuk, milyen eszközökre van szükségünk a probléma megoldásához.

  Tovább...
 • Duguláselhárítás Budapesten – Melyek a legdugulósabb kerületek?

  Duguláselhárítás Budapesten – Melyek a legdugulósabb kerületek?

  Budapest az egyik legsűrűbben lakott város Európában, és ahogy bővül a lakosság és növekszik a város infrastruktúrája, úgy nő a dugulások száma is. Az otthonunkban keletkező dugulások mindennapossá válnak, és ha nem kezeljük őket időben, akkor akár súlyos károkat is okozhatnak. A Provi-Domus Kft. szakemberei évek óta dolgoznak Budapesten, és arra kerestük a választ, hogy melyek a legdugósabb kerületek.

  Tovább...
 • Milyen vezetékek vannak a régiépítésű és újépítésű lakásokban? Ez befolyásolja a dugulások kialakulását?

  Milyen vezetékek vannak a régiépítésű és újépítésű lakásokban? Ez befolyásolja a dugulások kialakulását?

  A lakásokban található vezetékek típusa számos tényezőt befolyásolhat, beleértve a dugulások kialakulását is. A régiépítésű és újépítésű lakásokban található vezetékek jellemzői eltérőek lehetnek, és érdemes tudni, hogy milyen típusú vezetékekkel lehet találkozni az egyes épületekben.

  Tovább...
 • Honnan tudom, hogy kókler duguláselhárítót hívtam?

  Honnan tudom, hogy kókler duguláselhárítót hívtam?

  Duguláselhárító szakemberek hívása nem mindig egyszerű feladat, hiszen nem mindig lehet tudni, hogy kitől számíthatunk valódi segítségre. Vannak olyan kókler szolgáltatók, akik csak átverik az ügyfeleket és általában nem nyújtanak minőségi szolgáltatást. Az ilyen szakemberek hívása nem csak bosszantó, hanem lehet, hogy még nagyobb károkat is okoznak a csöveidben és a lefolyóidban. Ha kókler duguláselhárítót hívtál, hogyan tudod megállapítani ezt? Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mire kell figyelned:

  Tovább...
 • Mire kell odafigyelni az emésztőgödör kialakításánál? Mi okoz dugulást az emésztőgödörben?

  Mire kell odafigyelni az emésztőgödör kialakításánál? Mi okoz dugulást az emésztőgödörben?

  Az emésztőgödör fontos szerepet tölt be az otthoni szennyvízkezelésben. Ez az eszköz gyűjti és bontja le a háztartási szennyvizet, majd eltávolítja a szilárd anyagokat és tisztítja a folyadékot, mielőtt azt visszaengedné az ökoszisztémába. Az emésztőgödör helyes kialakítása és karbantartása kulcsfontosságú a megfelelő működéshez és a dugulások elkerüléséhez.

  Tovább...
 • Megéri duguláselháríó gépet bérelni? Megtérülhet az ára? Mik a nehézségei? Mik az előnyei?

  Megéri duguláselháríó gépet bérelni? Megtérülhet az ára? Mik a nehézségei? Mik az előnyei?

  A duguláselhárító gépek bérlése számos előnnyel járhat. Azonban, mielőtt döntést hozol, érdemes átgondolni, hogy mennyire szükséges a gép, és milyen nehézségekkel járhat a bérlése. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, hogy segítsünk meghozni a legjobb döntést.

  Tovább...
 • Megvalósítható házi megoldással a padlóösszefolyó duguláselhárítás?

  Megvalósítható házi megoldással a padlóösszefolyó duguláselhárítás?

  Amennyiben a dugulás a hajlatban jelentkezik, viszonylag egyszerű a dolgunk. Nem kell mást tennünk, mint óvatosan felszedni a rácsot, majd gumikesztyű segítségével eltávolítanunk a szennyeződéseket. Mindez nem éppen egy kellemes munka, ugyanakkor hatékony.

  Tovább...
 • Hogyan valósítható meg a duguláselhárítás házi praktikákkal?

  Hogyan valósítható meg a duguláselhárítás házi praktikákkal?

  Ha dugulás lép fel valamelyik vizes helyiségben, a szakember felkeresése előtt érdemes megpróbálkoznunk néhány jól bevált házi módszerrel. Ezek kivétel nélkül, a leleményes háziasszonyok több évtizedre visszanyúló tapasztalatait veszik alapul.

  Tovább...
 • Borzasztó szag jön a lefolyóból, miért? Mit tehetek ellene?

  Borzasztó szag jön a lefolyóból, miért? Mit tehetek ellene?

  Az otthonunk légterében terjengő lefolyó szag elég kellemetlen tud lenni, a legtöbben ilyenkor nyomozásba kezdünk, mi árasztja magából a bűzt. Viszonylag könnyű dolgunk van akkor, ha a szag mellett egyéb árulkodó jeleket is találunk: ilyen lehet például a vezetékekből visszaáramló víz.

  Tovább...
 • Csatornaszag a lakásban – hogyan lehet megszüntetni?

  Csatornaszag a lakásban – hogyan lehet megszüntetni?

  A lakásokban megjelenő csatornaszag amellett, hogy rendkívül kellemetlen tud lenni, számos problémára hívhatja fel a figyelmünket. A bűz forrása általában valamelyik vizes helyiségben található lefolyó, így első körben ezek átvizsgálása szükséges. Ebben a bejegyzésben bemutatjuk, mi okozhatja a szagokat, és mivel lehet ezeket megszüntetni.

  Tovább...
 • Mekkora a szennyvízcsatorna ideális lejtése?

  Mekkora a szennyvízcsatorna ideális lejtése?

  A szennyvíz elvezetése a történelem során mindig is nagy kihívások elé állította a társadalmakat. A szennyvízcsatorna közel egyidős az emberi civilizációval, a régészeti leletek tanúsága szerint már az ókori népeknél is megfigyelhetők kezdetleges rendszerek.

  Tovább...
 • WC csésze beszerelése – hogyan kell?

  WC csésze beszerelése – hogyan kell?

  A WC csésze beszelése nem bonyolult feladat, némi kézügyességgel akár magunk is nekiállhatunk a munka elvégzésének. Ahhoz viszont, hogy a művelet során elkerüljük a hibákat, érdemes néhány alapvető fogalommal tisztában lennünk.

  Tovább...
 • Eldugult a WC, mit tehetek?

  Eldugult a WC, mit tehetek?

  A wc-ben a folyamatos használat miatt rendszeresen alakulhatnak ki különböző mértékű dugulások. Mielőtt azonban szakembert hívnánk, néhány egyszerű praktika segítségével magunk is megpróbálhatjuk megoldani a kellemetlen gondokat. Az alábbi bejegyzésben bemutatjuk a leggyakoribb kiváltó okokat, illetve tippeket adunk a sikeres házi duguláselhárításhoz.

  Tovább...
 • Mosogató dugulás vegyszeres tisztítása

  Mosogató dugulás vegyszeres tisztítása

  A konyhai mosogatónál jelentkező dugulások sok kellemetlenséget tudnak okozni. Bár némi odafigyeléssel és rendszeres karbantartással jelentősen csökkenthetjük a probléma kialakulásának lehetőségét, olykor mégis előfordulhatnak gondok.

  Tovább...
 • A duguláselhárítás megoldható házilag, vagy szakember szükséges hozzá?

  A duguláselhárítás megoldható házilag, vagy szakember szükséges hozzá?

  A dugulások hátterében rengeteg tényező állhat. Gyakoriak például a csövekben megülő zsíros ételdarabkák, a kozmetikai termékek maradványai, a hajcsomók és az egyéb szennyeződések. Ezek mellett ritkábban, de a nem jól kiépített rendszer is előidézhet lerakódásokat. A probléma a kültéri és beltéri csatornák esetében egyaránt kialakulhat.

  Tovább...
 • Milyen ma is vásárolható erős lefolyótisztítók léteznek és hol?

  Milyen ma is vásárolható erős lefolyótisztítók léteznek és hol?

  Az otthonunk lefolyóiban bármikor előfordulhatnak olyan kisebb dugulások, amelyek nem feltétlenül igényelnek szakértő segítséget. Ezek a legtöbb esetben a hétköznapi használatból adódnak. A konyhában gyakoriak például a zsíros lerakódások, a fürdőben pedig általában a hajcsomók szoktak akadályokat képezni a rendszerben. Ilyenkor jönnek jól a különféle bolti lefolyótisztító szerek.

  Tovább...
 • Mire jó a flexibilis lefolyócső?

  Mire jó a flexibilis lefolyócső?

  Bár a szerelők többsége még mindig a hagyományos szifonokat részesíti előnyben, némely esetben a flexibilis lefolyócső alkalmazása is jó megoldásokat kínálhat. Mivel viszonylag könnyű felszerelni, bárki nekiállhat a munkának.

  Tovább...
 • Duguláselhárítást előidéző okok és megoldásaik otthon

  Duguláselhárítást előidéző okok és megoldásaik otthon

  Az otthonunk lefolyóiban gyakran léphetnek fel kellemetlen dugulások. Ezek megszüntetéséhez azonban nem mindig kell szakembert fogadnunk, néhány egyszerű praktika segítségével magunk is megpróbálhatjuk orvosolni a gondokat. A házi módszerek általában semmilyen szaktudást nem igényelnek tőlünk, a szükséges eszközök pedig majdnem minden háztartásban felellhetők.

  Tovább...
 • Milyen duguláselhárító eszközök, gépek vannak?

  Milyen duguláselhárító eszközök, gépek vannak?

  A háztartásokban gyakran fordulnak elő kisebb-nagyobb dugulások. Ezek egy része az otthon előállított vagy a boltban vásárolt lefolyótisztító szerekkel könnyedén feloldhatók. A makacsabb lerakódások megszüntetéséhez azonban speciális duguláselhárító eszközök és gépek használatára van szükség.

  Tovább...
 • Honnan tudom, hogy csatorna duguláselhárításra van szükségem?

  Honnan tudom, hogy csatorna duguláselhárításra van szükségem?

  Az otthon lefolyóiban a legváratlanabb helyzetekben fordulhatnak elő dugulások. Különösen sok kellemetlenséget tudnak okozni, ha a reggeli készülődés alatt, vagy egyéb sürgős szituációkban kell szembesülnünk a problémával. A csatorna dugulás hátterében számos, teljesen hétköznapi tényező állhat, melyeket elsősorban a lefolyó használatának jellege határoz meg.

  Tovább...
 • Padlóösszefolyó duguláselhárítás: miért dugulhat el a padlóösszefolyó?

  Padlóösszefolyó duguláselhárítás: miért dugulhat el a padlóösszefolyó?

  A padlóösszefolyó általában csak akkor kerül a figyelem középpontjába, ha a fürdőszoba burkolatára valami oknál fogva jelentősebb mennyiségű víz kerül. Ezt okozhatja egy meghibásodott mosógép, egy felborított felmosó vödör vagy akár egy túleresztett fürdőkád is.

  Tovább...
 • Zuhanytálca duguláselhárítás: mi lehet a zuhanytálca dugulásának oka?

  Zuhanytálca duguláselhárítás: mi lehet a zuhanytálca dugulásának oka?

  Bár a zuhanyzás története egyidős az emberi civilizáció megszületésével, a kabinok széleskörű elterjedésére egészen a 20. század második feléig várni kellett.

  Tovább...
 • Kád duguláselhárítás: kád duguláselhárítás házilag?

  Kád duguláselhárítás: kád duguláselhárítás házilag?

  A fürdőszobai dugulások sok kellemetlenséget okozhatnak, különösen akkor, ha a reggeli készülődés alatt lépnek fel. A nehezen hozzáférhető lefolyó miatt a kád dugulása az egyik legbosszantóbb probléma. Ráadásul a figyelmeztető jelek sem mindig egyértelműek. Ha azonban kellemetlen szagok törnek fel a lefolyóból, nehezen folyik le a víz, vagy pangás tapasztalható, mindenképpen gondolni kell erre a lehetőségére.

  Tovább...
 • Mosdó duguláselhárítás házi módszerekkel

  Mosdó duguláselhárítás házi módszerekkel

  A mosdó az otthon egyik legtöbbet használ lefolyói közé tartozik, éppen ezért gyakran léphetnek fel benne kisebb-nagyobb dugulások. Ezek hátterében általában olyan hétköznapi tényezők állnak, mint a szappan, a fogkrém és egyéb tisztálkodási szerek maradványai. Olykor viszont a lefolyóba öntött vegyszerek okoznak gondokat. Ha például a boltban kapható granulátumos lefolyótisztítók nem jól oldódnak, maguk is dugulásokat idézhetnek elő.

  Tovább...
 • Csatorna duguláselhárítás: A kültéri csatorna dugulásának leggyakoribb kiváltói

  Csatorna duguláselhárítás: A kültéri csatorna dugulásának leggyakoribb kiváltói

  A különféle dugulások a régi és újépítésű ingatlanokban egyaránt előfordulhatnak. A ritkán jelentkező jelenségek mögött általában az olyan, használatból eredő okok állnak, mint a zsíros ételdarabkákból, vagy a tisztálkodási szerekből visszamaradó lerakódások. Ha viszont a dugulások sűrűn lépnek fel, a csatornahálózat egyéb hibáira is gyanakodni kell.

  Tovább...
 • Mikor van szükség a csatorna nyomvonal meghatározás szolgáltatásra?

  Mikor van szükség a csatorna nyomvonal meghatározás szolgáltatásra?

  A nyomvonal a szabad szemmel nem látható csatornahálózat lefutását jelenti. Bár az ingatlantulajdonosok rendelkezhetnek azokkal a dokumentumokkal, amelyeken ez az információ fel van tüntetve, jellemzőbb, hogy semmilyen papírjuk nincs a csövek helyzetéről. Igaz, hogy ezekre az iratokra ritkán van szükség...

  Tovább...
 • Zsírfogó tisztítása: Miért hasznos a zsírfogó berendezés?

  Zsírfogó tisztítása: Miért hasznos a zsírfogó berendezés?

  A háztartások és a vendéglátóhelyek konyháiból napi szinten jelentős mennyiségű zsíros folyadék kerül a csatornahálózatba. A szürkés szennyvíz egy ragadós és nehezen eltávolítható anyaggal vonja be a csövek falát, amiben nem csak olajszármazékok, de különféle vegyszermaradványok is kimutathatók.

  Tovább...
 • Makacs dugulás a lefolyóban

  Makacs dugulás a lefolyóban

  A lefolyóban lévő makacs dugulás első jele, hogy lassabban folyik le a víz. Ekkor még van esély arra, hogy házilag oldjuk meg a problémát és ne fizessünk borsos árat a szakembernek. A problémát okozhatja a lefolyóban zsír, ételmaradék, hajszál, WC papír stb. Ezek semlegesítésére ismerjünk meg pár megoldást, amelyek legtöbb esetben azonnal hatnak.

  Tovább...
 • Miért nem folyik le a víz? Mik lehetne az okai?

  Miért nem folyik le a víz? Mik lehetne az okai?

  Sokan nem értik, hogy több esetben vajon miért nem folyik le a víz és ennek mik lehetnek a kiváltó okai. A legtöbb esetben dugulásról beszélhetünk. A dugulások a házakon belül bárhol előfordulhatnak.

  Tovább...
 • Fürdőszobai padló összefolyó duguláselhárítás: a bűz is megszüntethető segítségével!

  A padló szifonból áradó bűz rendkívül kellemetlen, hiszen a higiénia hiányának érzetét keltheti. Ma már léteznek olyan korszerű padlószifonok...

  Tovább...
 • Mire kínál megoldást a lefolyótisztító?

  Mire kínál megoldást a lefolyótisztító?

  A lefolyótisztító szerek az otthonokban bekövetkező dugulások megszüntetésére szolgálnak. Sokkal fontosabb azonban a megelőzés. Ha komolyabb dugulásról van szó, sokszor sajnos a csőgörény sem segíthet...

  Tovább...
 • Miért fontos a tiszta és rendezett fürdőszoba fenntartása?

  Miért fontos a tiszta és rendezett fürdőszoba fenntartása?

  A mindennapi használat során olyan anyagok kerülhetnek a lefolyókba és a mosógépbe, amelyek idővel eldugulhatnak, rossz szagúak vagy megromlanak. A fürdőszoba normál karbantartása magában foglalja a számunkra látható részek tisztítását...

  Tovább...
 • A profi duguláselhárítók rémálmai

  A profi duguláselhárítók rémálmai

  Kedves Látogató: Ebben a cikkben röviden összefoglalom a profi duguláselhárító szakemberek számára legnehezebb helyzeteket. Ez az összefoglaló csak olyan helyzeteket tartalmaz, amelyek valamelyik munkatársammal megtörténtek.

  Tovább...
 • A lefolyók eldugulását leginkább étel-, haj- és zsírmaradványok okozhatják

  A lefolyók eldugulását leginkább étel-, haj- és zsírmaradványok okozhatják.

  A lefolyók eldugulását leginkább étel-, haj- és zsírmaradványok okozhatják. A vegyi tisztítószerek nem éppen a legjobb választás a lefolyók tisztítására. Emellett hosszú távon...

  Tovább...
 • kád dugulás

  100 kérdés és 100 válasz tőlünk nektek.

  Gyakran kérdeznek tőlünk vízvezeték-szerelés, duguláselhárítás, villanybojler-szerelés témakörben. Nem is csoda, hiszen mi ezzel foglalkozunk minden nap Budapesten és környékén. Összeszedtük nektek a 100 leggyakrabban feltett...

  Tovább...