Duguláselhárítás Budapesten és vonzáskörzetében 0-24 06307861000

Mikor van szükség a csatorna nyomvonal meghatározás szolgáltatásra?
A nyomvonal a szabad szemmel nem látható csatornahálózat lefutását jelenti. Bár az ingatlantulajdonosok rendelkezhetnek azokkal a dokumentumokkal, amelyeken ez az információ fel van tüntetve, jellemzőbb, hogy semmilyen papírjuk nincs a csövek helyzetéről. Igaz, hogy ezekre az iratokra ritkán van szükség, de előfordulhatnak bizonyos helyzetek, amikor mégis jó, ha kéznél vannak. A hirtelen adódó problémák kezelésénél például az előzetesen elvégzett nyomvonal meghatározással sok idő és energia spórolható meg.

Mikor van szükség a csatorna nyomvonal meghatározás szolgáltatásra?

A nyomvonal feltérképezését a leggyakrabban az alábbi esetekben célszerű elvégeztetni:
  • A tulajdonos szeretne információt kapni a nyomvonalról, hogy a későbbiekben a duguláselhárítás lépései könnyebben kivitelezhetők legyenek.
  • A háztartásban folyamatosan visszatérő dugulások vannak, amelyeket akár a csatornahálózat hibái is okozhatnak.
  • Kerti burkolatok vagy utak tervezésekor
  • Ha a tulajdonos fásítani kívánja a kertet. A fás szárú növények ültetése a csatorna közelében nem javasolt, hiszen a gyökérzet idővel komoly károkat okozhat a csövekben.
  • Egyéb melléképületek alapozásának megkezdése előtt.
Mivel a nyomvonal meghatározás rengeteg tapasztalatot és kiváló eszközöket igényel, a munkát kizárólag szakemberek segítségével lehet kivitelezni. Ráadásul, a gyors és modern technikák mellett a kertfelásás nem csak időigényes, de teljesen felesleges is.

Milyen módszerrel lehet feltérképezni a nyomvonalat?

Jó, ha a nyomvonal meghatározást kamerás csatornavizsgálat előzi meg. A kamera megmutatja a hálózat esetleges hibáit, a töréseket, a gyökérbenövéseket vagy a dugulásokat, ugyanakkor önmagában nyomvonal feltérképezésre nem használható.

A nyomvonal meghatározás első lépése a csővezetékek anyagának felderítése. Ez megadja a választ a szakemberek számára arra a kérdésre, hogy milyen eszközökre is lesz pontosan szükségük. A fémcsövek helyzete jeladó nélkül is egyszerűen beazonosítható, de a műanyag hálózatok feltérképezése már bonyolultabb feladat. A fémcsöveket általában valamilyen fémkeresővel detektálják, amely a működése közben mágneses mezőt hoz létre maga körül. Amikor ebbe a mezőbe egy fémtárgy kerül, az megzavarja annak egyensúlyát. Attól függően, hogy milyen mélyen van az adott tárgy, a kereső más-más hangjelzéssel reagál.

A műanyag csöveknél a szakembereknek a jelgenerátoros módszert kell bevetniük, amihez egy jeladót és egy felszíni jelfogó berendezést alkalmaznak. A jeladót egy berudaló segítségével juttatják be a hálózatba, ahonnan az jeleket sugároz a jeladó felé.

Nyomvonal meghatározás és duguláselhárítás szolgáltatásunk

Ha nyomvonal meghatározásra vagy duguláselhárításra lenne szüksége, cégünk tapasztalt munkatársai állnak az Ön rendelkezésére. Az azonnali duguláselhárítás a Budapest és környéke vonzáskörzetében található településeken a nap 24 órájába kérhető. Legyen szó bármilyen problémáról, minden esetben igyekszünk gyors és precíz megoldásokat találni. Kérje Ön is szolgáltatásainkat, vegye fel a kapcsolatot velünk a megadott elérhetőségeken még ma!