Mikor kell duguláselhárító szakembert segítségét igénybe venni? Mikor kell duguláselhárító szakembert segítségét igénybe venni?
Duguláselhárítás Budapesten és vonzáskörzetében 0-24 06307861000


Milyen lépéseken megyünk keresztűl, amikor dugulásunk van: lépésről lépésre kezdve a telefonhívástól a kész megoldásig:


A dugulások általában a lehető legrosszabb pillanatokban jelentkeznek. Sokan ilyenkor nem is tudnak másra gondolni, mint arra, hogy a leggyorsabban megoldást találjanak a problémákra. A kapkodás helyett azonban célszerű megismerni és betartani néhány alapvető szabályt. Ha Ön is kíváncsi arra, mit tehet a dugulások észlelésekor, az alábbi cikkben hasznos összefoglalót talál.

Mikor kell duguláselhárító szakembert segítségét igényelnie?

Az otthona vizes helyiségében gyakran léphetnek fel olyan dugulások, amelyeket jó minél hamarabb feloldania. A dugulások mögött általában a mosogatás közben lehullott zsíros ételdarabkák, a különféle szappan- és balzsammaradványok, valamint a csomókban összetapadó hajszálak állnak. A wc-ben pedig a csészébe dobott, de nem oda való tisztálkodási termékek okoznak gondokat. Az utóbbiakra jellemző, hogy vizes környezetben hamar megszívják magukat és megdagadnak. Ritkán, de az is megeshet, hogy éppen a rosszul alkalmazott lefolyótisztítószerek vezetnek dugulásokhoz. Ha már bekövetkezett a probléma, első körben célszerű valamilyen házi módszerrel próbálkoznia.

Az otthoni duguláselhárító trükkökhöz nem lesz másra szüksége, mint a háztartásokban fellelhető alapanyagokra. Az egyik legkiválóbb közülük a szódabikarbóna, amit ecettel vagy citromlével keverve viszonylag erős tisztító erővel bíró anyag hozható létre. A hab betölti a csöveket és lemossa a falukra tapadt szennyeződéseket. Hasonló eredmény érhető el a trisó használatával, amit a lefolyóba öntve legalább egy éjszakán át hagyni kell dolgozni.

Ha a fenti a módszerek nem váltak be, jöhetnek az olyan mechanikus duguláselhárító kézi eszközök, mint a csőgörény vagy a pumpa. Amennyiben viszont ezekkel sem jut eredményre, a hibamegállapítás és a dugulások megoldása csak duguláselhárító szakember segítségével lehetséges. Igaz ez akkor is, ha nagyobb idegen tárgy került a lefolyóba vagy rendszeresen visszatérő dugulásokat tapasztal.Hogyan történik a dugulás megállapítás?


A legtöbb duguláselhárító szerelő a saját weboldalán feltüntetett telefonszámon a nap 0-24 órájában hívható, mint ahogy mi is. A telefonhívás során Önnek pontosan ismertetnie kell a dugulás keletkezésének körülményeit és annak jellegét. Egyáltalán nem mindegy például, hogy mi okozza az akadályt a lefolyóban.

A duguláselhárítónk a következő kérdéseket teheti fel Önnek:

 • A házon belül vagy kültéren keletkezett-e a dugulás?
 • Milyen az ingatlan típusa? Panel, családi ház, társasház vagy valamilyen üzlet?
 • Melyik helyiség melyik lefolyójánál észlelhető a dugulás?
 • Ön mióta tapasztalja a problémát?
 • Hol van az ingatlan?
 • Rendelkezik-e bármilyen információval a ház csőhálózatának anyagáról és a csövek átmérőjéről?
A duguláselháríónk az Öntől kapott információk alapján már előre felkészülhet a duguláselhárítás lépéseire, és kiválaszthatja azokat az eszközöket, amelyekre feltehetően szüksége lesz majd pl: vákumpumpa, woma stb...

Ezt követően a duguláselhárítónk eldönti, hogy mennyire sürgős a helyzet, illetve tanácsokat adhat Önnek a dugulás gyors megszüntetéséhez. Ha a duguláselháríó úgy ítéli meg, hogy a probléma megoldásához az ő tapasztalataira és megfelelő szerszámokra van szükség, egyezteti Önnel a kiszállás időpontját. Önnek innentől kezdve már nincs más teendője, mint fogadni a duguláselháríót és megmutatni neki a dugulás alatt levő lefolyó helyét. Miután a hibamegállapítás a helyszínen is megtörtént, a szerelő tájékoztatja Önt a duguláselhárítás menetéről és a várható költségekről. A munka végeztével a duguláselháríó feladata az otthonos légkör visszaállítása, ami a terület megtisztítását és fertőtlenítését jelenti.Mire számíthat Ön a duguláselhárítás alatt?


A duguláselhárítást megelőzően a pontosabb hibamegállapítás érdekében, a duguláselháríó egyéb vizsgálatok elvégzését is javasolhatja Önnek. Ilyen lehet például a kamerás csatornavizsgálat, amit általában akkor kell alkalmazni, ha a dugulás hátterében a hálózat meghibásodásai is állhatnak. Egy gyökérbenövés vagy egy kitüremkedő tömítőgyűrű például a visszatérő dugulások kiindulópontjai lehetnek. A kamera tulajdonságait a csövek átmérője és az átvizsgálni kívánt hálózat hossza határozza meg. A legtöbb kamera teljes csőszélességben lát rá a rendszerre, a duguláselháríó pedig a monitoron keresztül kutathat a hibák után.

A kamerás vizsgálat mellett olykor szükség lehet a nyomvonal meghatározására is. A nyomvonal konkrétan ingatlan hálózatának lefutását jelöli. Ha például a kertben fás szárú növények lettek telepítve és dugulást azok gyökerei is előidézhetik, ennek igazolására a duguláselháríó a nyomvonal feltérképezését ajánlhatja.

A vízvezetékszerelő egyben duguláselhárító is?


A vízvezetékszerelő egy olyan szakember, akinek feladata az ívóvíz és szennyvíz hálózatok kiépítése, valamint azok karbantartási munkáinak elvégzése. Ezen belül a tevékenységi köre rendkívül szerteágazó, ő telepíti például a tűzoltáshoz szükséges vízvételi helyeket és a kerti öntözőrendszereket is. Emellett, ha szükség van rá, duguláselhárító is lehet. A vízvezetékszerelő a különféle problémák megoldásához változatos kézi és gépi eszközöket használ.A vízvezetékszerelés, mint szakma története:


A vízvezetékszerelés története szorosan összefügg az első városok létrejöttével. Több ezer évvel ezelőtt a mai Közel-Kelet térségében élők már olyan, kezdetleges csatornahálózatokat építettek, amelyek tiszta vizet szállítottak és gondoskodtak a szennyvíz elvezetéséről. A csatornához felhasznált anyagok igen eltérőek voltak, a görögök égetett agyagcsöveket alkalmaztak, a rómaiak viszont az ólom mellett tették le a voksukat. Az angol plumber, vagyis vízvezetékszerelő megnevezés is a latin plumbum, ólom szóból ered.
A történészek és a régészek feltételezik, hogy a világ első vízvezetékszerelői a fémek általános megmunkálására specializálódott szakemberek voltak. A szakma csak később vált külön a bádogos mesterségtől. A már valódi mestereknek tekinthető vízvezetékszerelők valamikor a középkor derekán jelentek meg. Mátyás király például olasz földről hívatott csatornaépítőket, akik a Sváb-hegyi forrás ihatónak tartott vizét a Budai várba vezették.
Ugyanakkor vízvezetékszerelőkre nagyobb számban csak az ipari forradalom idején lett szükség, amikor a városba költöző tömegek számára nélkülözhetetlen volt a fejlett csatornahálózat. Manapság a mesterek legkeresettebb szolgáltatásait már nem is az építés, sokkal inkább a duguláselhárító feladatok adják.Milyen vízvezetékszerelő képzési formák léteznek?

A vízvezetékszerelőket Magyarországon kétféle képzési formában végzik. Az általános iskolát követően a diákok a tanulmányaikat valamilyen technikumban folytathatják tovább, ahol az elméleti és a gyakorlati órákon sajátíthatják el a szakma fortélyait. A felnőttek OKJ-s képzés keretein belül tanulhatnak, ennek általános időtartama két félév. A félév helyett egyes központok 10-12 hónapos intervallumot adnak meg.
Az árak elég széles skálán mozognak, a legtöbb OKJ-s központ 500 000 forint körüli összegért kínálja a tanfolyamot. További költség lehet még az oktatás végén a vizsgadíj ára, ami olyan 80 000 és 100 000 forint között mozog. Ahhoz viszont, hogy valakiből kiváló szakember lehessen nem csak a tanulmányai számítanak, hanem az évek alatt megszerzett rengeteg tapasztalat is. Mint a legtöbb szakma, a vízvezetékszerelés is a kihívásokkal teli gyakorlatok által sajátítható el a legjobban.

Duguláselhárítás gyorsszolgálat Budapest-en és környékén!

Otthonunk lefolyóiban még a legnagyobb törődés és odafigyelés mellett is gyakran alakulnak ki dugulások. Mivel ezek a problémák nem egyszer figyelmeztető jelek nélkül jelentkeznek, akár a mindennapi életünket is megkeseríthetik. Ebben a cikkünkben ismertetjük a legfontosabb kiváltó okokat, a bevethető házi praktikákat, illetve megnézzük az általános duguláselhárítás árajánlatokat

Mennyibe kerül a duguláselhárítás Budapesten és Pest vármegyében?

Ha duguláselhárítás duguláselháríót kell hívnunk, nem árt tisztában lennünk az árakkal. Az olyan gyakran használt lefolyóknál, mint például a kád, a zuhanytálca, a mosogató vagy a kézmosó, Budapesten átlagosan 7 000 és 15 000 forint közötti összegeket kérnek el a szerelők. A wc-k és piszoárok duguláselhárítása ennél valamivel drágább árkategóriába tartozik. A fővárosban a dugulás mértékétől függően 10 000 - 20 000 forint körüli árakkal számolhatunk. Ez egyébként más országrészekben szintén hasonlóan alakul.

Ha viszont a duguláselhárítás speciális eszközöket igényel, a szolgáltatás díja is magasabb. A népszerű és hatékony womás duguláselhárítás ára Budapesten és vonzáskörzetében akár a 30 000 forintot is elérheti. Emellett a költségeket olyan alkalmi díjak terhelhetik, mint a hétvégi és ünnepnapi kiszállás ára.

Hogyan tudjuk elejét venni a dugulásnak?

A dugulás megelőzése kiemelten fontos, amivel nem csak a bosszantó kellemetlenségektől óvhatjuk meg magunkat, de a csatornahálózatunk élettartalmát is növelni tudjuk. Azon kívül, hogy ügyelünk arra, mi kerülhet a vezetékekbe, néhány hasznos eszköz is a segítségünkre lehet. Ilyen például a konyhai zsírfogó, amely az éttermi konyhák mellett a háztartásokban is egyre elterjedtebb. A berendezés a fajsúlyuk alapján különíti el a szennyeződéseket, a nagyobb ételmaradékok a tartály alján, a zsírosabb rétegek pedig a felszínén gyűlnek össze.

Ugyanilyen hatásos eszköz a konyhamalac, ami gyakorlatilag felaprítja a lefolyóba kerülő szennyeződéseket, így azok nem tudnak akadályt képezni. Bár a működtetése semmiféle szaktudást nem igényel, a beszerelést jó, ha duguláselháríóre bízzuk, aki ki tudja számítani milyen átmérőjű csőre lesz szükségünk.

A berendezések mellett a csatornánk épségét néhány száz forintos eszközökkel is biztosíthatjuk. A lefolyókra helyezhető különféle szűrők és hajfogók nem engedik a szennyeződéseket bejutni a vezetékekbe, ezért használatukkal a dugulások kockázata jelentősen csökkenthető.

Számos referenciát láthatsz a weboldalon!

Dugulásod van? Nem hatnak a házi megoldások? Azonnal kellene a segítség? Duguláselhárítás FIX áron Budapest-en és környékén!

Hogyan zajlik egy duguláselhárítás?

 • telefon
  1. lépés: Megkeresés Első lépésként vedd fel velünk a kapcsolatot. Sok lehetőséget ajánlunk:

  Telefeonon: 06 (30) 786 - 1000
  Weboldalon üzenetben Üzenetküldő
  Közösségi oldalunkon
 • eldugúlt lefolyó
  2. lépés: Beszéljünk a problémáról Ahhoz, hogy segíteni tudjunk ismernünk kell a problémát. Így fel fogunk tenni pár kérdést a telefonban. PL: mikor észlelte a problémát? Mi dugúlt el? Lakásról vagy házról van szó? Stb...
 • óra
  3. lépés: Mikor mehetünk? Cégünk több duguláselhárítót is alkalmaz és folyamatosan 8-12 órás válltásban dolgoznak. Ahhoz, hogy meg tudjuk mondani, hogy mikor tudnánk menni. Tudnunk kell, hová kell menni.
 • Mennyibe fog kerűlni?
  4. lépés: Mennyibe fog kerűlni? Miután mindent megtudtunk, így már tudunk árat is adni az elvégzendő munkára. Amit a telefonban vagy e-mail-ben adunk fizetési sávot azt sosem lépjük át. Azaz FIX áron dolgozunk nem óradíjban.
 • garancia
  5. lépés: Természetes a garancia is Minden duguláselhárításra amit mi végeztünk el, arra 7 nap garanciát adunk. Ez nálunk természetes és magától adódó.
 • Keress meg minket
  6. lépés: Keress meg minket A megkeresés (telefon hívás, e-mail, chat üzenet) még nem jár semmilyen kötelezettséggel!
  06 (30) 786 - 1000
  Most is elérhetőek vagyunk!
  Duguláselhárítás Budapest 0 - 24
Budapest és környéke térkép
Budapest-en és környékén

Pontosan hol végzünk duguláselhárítást?

A duguláselhárítók álltalában nem korlátozódnak 1 településre. Mi is így vagyunk ezzel! Székhelyünk Budapest-en van, de amit el tudunk érni autóval 1 óra alatt ott szolgáltatunk. Ez azt jelenti, hogy Pest vármegyében minden településen dolgozunk, jelen vagyunk.

Hogyan kell ezt elképzelni a valóságban? Mivel nálunk nem 1 duguláselhárító dolgozik és nem 1 autóval mennek, így egyszerre több helyen is tudunk dolgozni. Így ha éppen Érd-en van a dugulás pl a wc-ben akkor a szabad autó azonnal el tud indulni dugulást elhárítani. Budapestről Érd-re pillanatok alatt ott vagyunk és amit a telefonban egyeztet a kollégával azt az árat fogja fizetni.
Mit tudunk mi nyújtani?
4
Duguláselhárító:

Nincs olyan végzettség, hogy duguláselhárító! Minden munkatársunk vízvezeték szerelő ami a duguláselhárító szakma alapja. Sok oktatás és gyakorlás után végzik a munkájukat mint duguláselhárítók.

Mindenki munkája után garanciát vállalunk 7 napig!

2
Duguláselhárító autó

A duguláselhárításhoz speciális eszközökre / gépekre van szükség. Ezeknek a gépeknek a súlya több 10kg amit szállítani kell. Autóink folyamatosan szervizeltek és teherbírók. Tőlünk nem fog olyat hallani, hogy lerobbant a kolléga. 1 autóval 2 kolléga végez szolgálatot.

7
Nap garancia

1 év alatt körülbelül 17.885 nap garanciát adunk ki a kedves ügyfeleinknek összesen. Mivel minden munkánkra 7 nap garanciát adunk és 1 évet tekintettünk vissza, ezért ilyen magas ez a szám. Legyen vége annak a dugulásnak, mi gondoskodunk róla és garanciázzuk.

Dugulás bárhol jelentkezhet ennek semmihez semmi köze nincsen. A helytelen használata és a rosszul kiépített rendszer a fő oka minden dugulásnak. Így a fentebb említett ismertebb helyeken is volt és lesz is dugulás. Mi azért vagyunk, hogy a dugulást a lehető leggyorsabban elhárítsuk, ezért vagyunk mi a duguláselhárítók.

Most, hogy a végére értünk a cégünk és szolgáltatásaink bemutatásán, mi a véleményed? Tudnánk neked segíteni? Ne feledd, nincs olyan, amit ne lehetne megcsinálni, és mi mindenre garanciát adunk!

Kapcsolat