Zuhanytálca duguláselhárítás | duguláselhárítás szolgáltatásaink Zuhanytálca duguláselhárítás | duguláselhárítás szolgáltatásaink

Duguláselhárítás Budapesten és vonzáskörzetében 0-24 06307861000

Zuhanytálca duguláselhárítás | duguláselhárítás szolgáltatásaink

Mit mond egy duguláselhárító a zuhanytálca dugulásáról?

A dugulás minden háztartásban komoly kellemetlenséget jelenthet, de komoly egészségügyi problémákat is okozhat. Nem számít, hogy a konyhában vagy a fürdőszobában van-e, a dugulás megnehezítheti a mindennapjainkat. Mindenki szeretne minél hamarabb megszabadulni tőle, ahogy csak lehetséges.

Miért olyan gyakori a fürdőszobában a dugulás?

A dugulás szempontjából kritikus pont a kád, a mosogató és a zuhanytálca lefolyója. A fürdőszobai dugulások elég gyakoriak lehetnek, és gyakran nagyon könnyen orvosolhatóak. A legtöbb esetben a túlzott samponozás, szappan és tusfürdő használata miatti hajhullás okozza. Ez akadályozza a víz lefolyását a lefolyóba. Ezek felhalmozódhatnak a csövekben, és tartós dugulást okozhatnak.

A legjobb, ha a problémát úgy kerüljük el, hogy csak az ajánlott mennyiségű tisztítószert és kozmetikumot használjuk. A legtöbb üzletben ma már néhány száz forintért kapható kis szűrőket is használhatod a haj és a szörszálak megfogására. Ha gondjaid vannak, és nem figyeltél oda, vannak duguláselhárító módszerek, amelyeket alkalmazhatsz.

Íme néhány módszer a zuhanytálca duguláselhárításra:

Az ecet nagyszerű módszer a makacs vízkő eltávolítására. Sok háziasszony tartja a takarítószekrényében. A zuhanyzó lefolyójában lévő dugulások tisztítására is használható. Az ecetet kétféleképpen is használhatod a lefolyók tisztítására. Az elsőhöz fél pohár ecet és só szükséges. A keveréket a lefolyóba kell önteni. A kémiai reakció (pezsgés és buborékosodás) után 20 percig kell hagyni hatni, majd forró vizet kell ráönteni.

Egy másik módszer az, hogy szódabikarbónát öntsünk a lefolyóba, majd ecetet a lefolyóba. A két szer együttes kombinációja nagy erővel oldja fel a nagy mennyiségű szennyeződést és a makacs lerakódásokat. A 15-20 perc elteltével öblítse le a keveréket meleg vagy forró vízzel.

Mit mond egy vízvezeték szerelő a zuhanytálca dugulásáról?

Mi okozza a dugulásos zuhanytálcát? Haj, sampon, tusfürdő és bőrdarabok. Az is probléma, hogy a zuhanytálca lefolyója és a konyhai mosogató lefolyóvezetékei ugyanarra a csőre csatlakoznak. A közös lefolyóvezeték ebben az esetben ott van, ahol a konyhából származó zsír és a zuhanyzóba kerülő hajszálak találkoznak. A dugulások valószínűleg hamarabb keletkeznek, ha ilyen rendszert van otthon. A zuhanytálca szifonját egyszerű vagy bonyolultabb módon is meg lehet tisztítani.

Egy zuhanyfülke minden duguláselhárító és vízvezeték szerelő számára rémálom lehet a könnyű sérülések miatt. A rugalmas lefolyó megsérülhet, ha túl erősen pumpálunk. A rugalmas lefolyó megsérülhet, ha a tekercs eltömődik. Ahhoz, hogy megfelelően hozzáférjen a lefolyórendszerhez, általában szét kell szedni mindent.
A kivehető előlapú zuhanytálca a legjobb megoldás, ha nem akarunk nagyon bajlódni a dugulásokkal. Ez lehetővé teszi a szakember számára, hogy a tálca alatti lefolyókhoz a tálca szétszerelése nélkül jusson hozzá.

Mit mond Pistabácsi a zuhanytálca dugulásról?

Pistabácsi a mi legrégebbi szakemberünk aki ezermesteként mindenre tud megoldást találni
A zuhanyzó lefolyói könnyen eltömődhetnek a hajszálak vagy a szappanlerakódás miatt. Íme néhány módszer a probléma otthoni megoldására.
  • 1. Tegyen szódabikarbónát a lefolyóba, és öblítse le ecettel. Ezek az anyagok azonnal reakcióba lépnek, ezért a még erősebb hatás érdekében azonnal zárja el a zuhanytálca lefolyóját. 5-10 perc elteltével öblítse át a zuhanytálca lefolyóját 3-4 liter forró vízzel.
  • 2. A pumpa az utolsó mentsvárunk lehet, azonban ezt egyenletesen és hosszasan kell alaklamzni.
  • 3. Öntse a lefolyótisztítót a lefolyóba. Várja meg a lejárati idő leteltét a gyártó utasításai szerint. Jó ötlet, ha a lefolyótisztítót forró, meleg vízzel öblíti át. Ne keverje össze a lefolyótisztító szereket!
  • 4. Amennyiben van otthon házi spirálunk, úgy azzal is próbálkozhatunk de ha túl mélyen van a dugulás, akkor annak sincs semmi értelme. Amikor beakadt a spirál vége a csomóba, akkor forgassuk meg és próbáljuk meg kihúzni.
  • 5. Ha ezek közül egyik lehetőség sem működik, ideje profi duguláselhárítót hívni. Budapest és Pest megy: 06 (30) 450 - 5088 Non-Stop hívható!