Duguláselhárítás Budapesten és vonzáskörzetében 0-24 06307861000

Fő, gerincvezeték duguláselhárítás Budapest és annak vonzáskörzetében

Fő, gerincvezeték duguláselhárítás Budapest és annak vonzáskörzetében:


A szennyvízcsatorna egy olyan rendszer, aminek feladata a háztartásokban keletkező használt víz elszállítása. Régebben ezt mindenféle tisztítás nélkül engedték vissza a természetbe, manapság viszont a gyűjtővezetékeken keresztül a tisztítótelepekre kerül. A fő- és gerincvezetékekben az elöregedés, a használat és a külső környezetei hatások miatt gyakran alakulhatnak ki dugulások. Ezeken belül a tényleges kiváltó okok széles skálán mozognak, meghatározva a fő, gerincvezeték duguláselhárítás jellegét.

Milyen kárral járhat a gyökérbenövés?


A gyökérbenövésre főleg akkor kell számítani, ha a csatorna futása mentén, vagyis a nyomvonalon valamilyen fás szárú növényzet található. A gyökerek egy idő után terjeszkedni kezdenek és komoly gondokat idéznek elő a vezetékben. A legtöbbször átölelik a csövet, behorpasztják, majd az apróbb repedéseken keresztül a behatolnak a belsejébe. Emellett olyan helyzetek is előfordulhatnak, amikor a gyökerek az elfáradt tömítéseken át jutnak be a csőbe.

A kezdetleges gyökérbenövésnek nem mindig vannak látható jelei, ugyanakkor a rendszeresen visszatérő dugulásoknál már mindenképpen gondolni kell erre az eshetőségre is. Figyelmeztető lehet, ha a dugulások egy erősebb vízsugárral könnyedén megszüntethetők, de rövidesen újra megjelennek. Ebben az esetben a fő, gerincvezeték duguláselhárítás véglegesen csak egy csőcserével oldható meg.

Miért veszélyes a vízkőlerakódás?

A vízkövesedés kiindulója a túlságosan kemény víz, valamint a vécék felől érkező húgykő. A lefolyókban lerakódó ásványi anyagok beszűkítik a csöveket, így kevesebb víz jut a távolabbi gerincvezetékekbe. A pangó vízben könnyebben ülnek meg a szennyeződések és dugulások alakulnak ki. Idővel a vízkő és húgykő már a fővezetékben is megjelenik, főként a gerincrészről levált nagyobb tömbök formájában.

A rossz szerelés miatt is létrejöhetnek dugulások?

A csövek összeillesztésekor előfordulhat, hogy a gumigyűrű egyszerűen kifordul a helyéről, akadályt képezve ezzel a szennyvíz elfolyása előtt. Elakadhatnak benne a vécépapír maradványok, a nedves törlőkendők és egyéb anyagok is. Az ilyen kifordult gumigyűrű rendszeresen visszatérő dugulások kiváltó forrása lehet. A probléma feltérképezéséhez mindenképpen kamerás átvizsgálásra van szükség, majd a helymeghatározás után nincs más hátra, mint a gyűrű cseréje.

Más, építéskor elkövetett hibák:
  • nem megfelelően kialakított lejtés
  • rosszul kivitelezett cső alatt futó homokágy
  • nem ideális telepítési mélység, a cső a talajt ért nagyobb nyomáskor könnyen benyomódik
Mint látható, a fő, gerincvezeték duguláselhárítás olykor némi odafigyeléssel elkerülhető lenne.

Érdekli Önt a magas színvonalú duguláselhárítás szolgáltatásunk?

Ha otthonában olyan dugulás keletkezett, amit a házi módszerekkel nem sikerült orvosolnia, esetleg azonnali duguláselhárítás szükséges, keresse fel cégünket bizalommal! Kollégáink Budapest és környéke vonzáskörzetében 0-24 órában várják az Ön jelentkezését. A kiérkezés után a szakemberek felmérik a helyzetet, majd a duguláselhárítás lépései következnek. Hívjon minket még ma!