Duguláselhárítás Budapesten és vonzáskörzetében 0-24 06307861000

Piszoár duguláselhárítás Budapest és annak vonzáskörzetében

Piszoár duguláselhárítás Budapest és annak vonzáskörzetében:


A piszoár egy olyan francia találmány, amelyet azért hoztak létre, hogy a férfiak a közterületeken külön épületek nélkül is el tudják végezni a kisebb dolgukat. Az első nyilvános piszoárokat Párizsban helyezték el 1830 nyarán, de a felállításukról már tavasszal döntöttek. Érdekességük az volt, hogy nem csak a vizelde, a hirdetőoszlopok szerepét is betöltötték. A hengeres felépítésüknek köszönhetően a használat közben kellő mértékben takarták az urakat a kíváncsi szemek előtt.

A júliusi forradalom azonban hamar gátat szabott a piszoárok elterjedésének, az edényeket a felkelők barikádokat építésére használták. Az új, de még mindig egyszerű kivitelezésű piszoárokra a francia férfiaknak egészen 1841-ig várniuk kellett. Ezeket a hengeres változatokat 1877-ben követték a többfunkciós utcai piszoárok.

A vizeldék idővel Európa több nagyvárosában is elterjedtek, és ma már mérettől függően több állással is rendelkezhetnek. Magyarországon az utcai piszoárok nem igazán jellemzőek, inkább az épületekben mosdóhelyiségeiben találkozni velük.

Mi okozhatja a piszoár dugulását és hogyan lehet megelőzni mindezt?


A piszoár dugulásának elsődleges oka a vizeletből kiváló ásványi anyag, vagyis a húgykő lerakódása. Ennek gyakoriságát növeli, hogy a férfiak a piszoárokat hajlamosak ritkábban öblíteni, ráadásul az öblítéshez használt víz mennyisége is jóval kevesebb. A húgykő amellett, hogy eltömíti a lefolyót, a szifonban is megülhet. A dugulás hátterében álló másik tényező főleg a nyilvános mosdókban fordul elő, ahol sokan tisztasági termékeket, csikkeket és más szemetet dobnak az edénybe.

Mivel a megelőzés még mindig egyszerűbb feladat, mint a duguláselhárítással bajlódni, érdemes néhány hasznos tanácsot megfogadni.

  • Az edényt napi rendszereséggel, 5-6 liter vízzel át kell öblíteni.
  • A piszoár szifonját havonta leszerelve vízkőmentesíteni szükséges.
  • A lefolyó felé egy olyan szűrűt kell tenni, amelyik megfogja a nagyobb idegen tárgyakat, így azok nem kerülnek be a csatornába.
Ha ezeket a tulajdonos betartja, könnyedén elejét veheti a makacs vízkőlerakódások megjelenésének.

Hogyan zajlanak a piszoár duguláselhárítás lépései?


A piszoár duguláselhárítás még a sokat tapasztalt szakemberek számára sem egy kellemes munka. Abból adódóan, hogy a mindenen megtapadó húgykő komoly fertőzések forrása lehet, kiemelten fontos a fertőtlenítés és védőkesztyű használata. Miután a szakember eltávolította a szifont, egy alapos tisztításnak veti alá, aminek keretein belül lemaratja a húgykő lerakódásokat. A leghatásosabb szerek erre a sósav, a szódabikarbóna és a citromsav. Ezek alkalmazásával a piszoár duguláselhárítás is gyorsabbá válhat.

Gyakori probléma még a piszoárból áradó kellemetlen szag, amire ma már különféle megoldások léteznek. Vannak például olyan vízben oldódó tabletták és kockák, amelyek segítenek eltüntetni a kellemetlen bűzt.

Megbízható azonnali duguláselhárítás a nap 24 órájában?


Ha otthona piszoárjában, vagy más lefolyójában dugulás alakult ki, szakképzett kollégáink állnak az Ön rendelkezésére. Duguláselhárítási szolgáltatásunk Budapest és környéke területén kérhető. Hívjon minket bizalommal még ma!