A padlóösszefolyó dugulása A padlóösszefolyó dugulása

Duguláselhárítás Budapesten és vonzáskörzetében 0-24 06307861000

A padlóösszefolyó dugulása

A padlóösszefolyó dugulása

A padlóösszefolyó tipikusan az a lefolyó, amiről hajlamosak vagyunk némileg megfelejtkezni, annak ellenére, hogy a dugulása nem egy könnyen kezelhető probléma. Bár a működése és a tisztán tartása egyáltalán nem bonyolult, ha akadály képződik benne, a szakember igénybevétele aligha kerülhető el.

A padlóösszefolyónak kétféle típusát különböztethetjük meg. Azok, amelyek kizárólag a vizes helyiség burkolatán felgyűjt nedvesség elvezetésére szolgálnak, önmagukban álló lefolyók. Ha viszont a padlóösszefolyókhoz más lefolyók is csatlakoznak, például a kád, a zuhanyzó, vagy a mosdókagyló kivezető csövei, már ezek vizét is továbbítják a csatornába.

Az önmagukban álló padlóösszefolyók általában csak különleges esetekben dugulnak el. Ha a fedőrács elmozdul, vagy esetleg tönkremegy, a padlón található tárgyak könnyen a lefolyóba kerülhetnek. De az is gondot okozhat, ha valaki a koszos felmosóvizet állandóan a padlóösszefolyóba önti. A felmosóvízben megülő szemcsék kis idő elteltével dugulásokat idézhetnek elő. Amennyiben több csatlakozó is a tartozik a padlóösszefolyóhoz, az ezek felől érkező szennyeződések szintén akadályként állhatnak össze.

Padlóösszefolyó duguláselhárítás

A padlóösszefolyóval általában kevesebbet foglalkozunk, pedig a tisztán tartása éppen olyan fontos lenne, mint a többi lefolyó esetén. Mivel elég egyszerű szerkezetről van szó, a beszerelése nem igényel különösebb szakértelmet, ugyanakkor a dugulásnál már szükség lehet tapasztalt szerelő segítségére. Ebben a bejegyzésben ismertetjük a padlóösszefolyók működését, kitérünk a leggyakoribb problémákra, és bemutatjuk, mi a teendő dugulás esetén.

Mi a padlóösszefolyó szerepe a fürdőszobában?

A padlóösszefolyó fontos elemként funkcionál a vizes helyiségekben. Állhat teljesen egyedül, ilyenkor kizárólag a burkolaton felgyűlt víz elvezetésért felelős, de csatlakozhatnak hozzá a kád és a zuhanyzó lefolyói is. Ha valami oknál fogva ömlik a mosógépből a víz, vagy sikerült a felmosóvödröt felborítanunk, a padlóösszefolyó megakadályozza a padló átázását, és a további jelentős anyagi károk keletkezését.

Miért dugulhat el a padlóösszefolyó?

A padlóösszefolyó akkor szokott a figyelmünk középpontjába kerülni, ha dugulás miatt kisebb-nagyobb tócsa jelenik meg a rács körül. Ennek hátterében a bűzelzáró könyökhajlatban, vagy a lefolyó más részein megtelepedő szennyeződések állnak. Dugulást eredményezhetnek például a padlóról bekerülő idegen tárgyak, vagy csatlakozás esetén a többi lefolyó felől érkező hajcsomók és egyéb anyagok.