Duguláselhárítás Budapesten és vonzáskörzetében 0-24 06307861000

A csatorna nyomvonalának a meghatározása

A csatorna nyomvonalának a meghatározása

A csatornanyomvonal helyének ismerete sok esetben fontos és elengedheteten. Lehetőség van arra, hogy egy ház megvásárlásakor dokumentációval rendelkezzen a csatornanyomvonalról. Sokan azonban nem rendelkeznek ezzel a papírral és úgy gondolják, hogy erre nincs is szükség. Szeretnénk bokrot, vagy fát ültetni, amíg nincsenek építési problémák, süllyedések, visszatérő duguláspl, vagy egyéb "gondok".

Ezek és más esetek is példák arra, hogy mennyire fontos ismerni a vízelvezető útvonalat. Ezt házilag, házi módszerekkel nem lehet megtalálni. Fontos, hogy szakembert bízzunk meg ezekben a helyzetekben. Vegye fel velünk a kapcsolatot! Mivel évek óta ezen a területen dolgozunk, garantálni tudjuk, hogy gyorsan végzünk a feltárással.

Mégis mikor van nekem erre szükségem?

+ Az állandó dugulások esetén, strukturális problémára utalnak.
+ A csatornák, az épületek és a talaj süllyedése esetében.
+ Amikor új búrkolatot akarunk lerakni de nem tudjuk, hogy merre vannak a csatornák.
+ Fák vagy cserjék ültetése előtt.
+ Mielőtt egy új épület alapjait leraknánk.

Fontos megjegyezni, hogy a nyomvonal meghatározása előtt kamerával végzett csatornafelmérés szükséges. Bár a csatornakamera kiváló diagnosztikai eszköz lehet, a nyomvonal meghatározására nem használható.

Mi az elv? Hogyan működik a nyomjelző és milyen előnyei vannak?

A fémvezetékek (csövek) vagy elektromos vezetékek keresése esetén a helyzet egyszerű, mivel ezek egy irányban könnyen kimutathatók, és nincs szükség jeladó használatára. Ha a keresett csővezeték vagy egyéb vezeték műanyagból készült, akkor ez megnehezítheti a helyzetet. Ebben a helyzetben azonban jeladóra van szükség. A nyomjelző a jelgenerátoros módszert használja.

A fémérzékelő elektromágneses indukciót használ a környezetben lévő fémek érzékelésére. A működési elve egyszerű: A fémérzékelő mágneses mezőt bocsát ki, és ezeket a mezőket a földön lévő fémtárgyak torzítják. A fémek mélysége és elhelyezkedése különböző mágneses mezőkre van hatással. Ezt a torzulást a vevőtekercs különböző hanghatásokkal jelzi.