Duguláselhárítás Budapesten és vonzáskörzetében 0-24 06307861000

A lefolyócső kamerás vizsgálata, ellenőrzése nélkülözhetetlen a tökéletes hibaelhárításhoz

A lefolyócső kamerás vizsgálata, ellenőrzése nélkülözhetetlen a tökéletes hibaelhárításhoz:

A lefolyócső kamerás vizsgálata, ellenőrzése nagyon fontos, hiszen a probléma helyét nagyon pontosan meg kell állapítani. A csőtörés és a komolyabb dugulás is csak így ellenőrizhető a legnagyobb biztonsággal. Sok háztartásban sajnos kontár kezek által ilyen esetekben egyből bontás következik, pedig erre egyáltalán nincsen szükség. A vizsgálat segítségével a munkadíj is csökken és a bontási munkálatok is elmaradnak. A legtöbb család abban bízik, hogy az újonnan felépített ingatlanok esetében ilyen eset soha sem fordulhat elő, de sajnos tévednek. Minden háztartásban és bármikor bekövetkezhet a dugulás. A duguláselhárítás egy olyan szakma ahol éjjel-nappal az ügyfelek rendelkezésére állunk, hiszen egy dugulást azonnal orvosolni kell. A háziasszonyok a pumpás megoldással, a különféle kereskedelemben kapható szerekkel kísérletezve, esetleg nagymamáink ecetes megoldásával próbálkoznak, de a komolyabb dugulásoknál ezek a módszerek sajnos nem segítenek. Az is elképzelhető, hogy ideig-óráig megoldást kínálnak ezek a félmegoldások, de végső soron a duguláselhárító szakemberek azok, akik segíteni tudnak. Hatékonyan és megfizethető módszereket alkalmazva végzik munkájukat a duguláselhárító szakemberek.

A lefolyócső kamerás vizsgálata, ellenőrzése a gyakran előforduló dugulások esetén bármikor alkalmazható:

Magát a vizsgálatot érdemes akkor alkalmazni, amikor a dugulások száma egyre sűrűsödik. A lefolyórendszer egymás után sorozatosan bekövetkező dugulása már komoly gyanúra ad okot. Itt valami nagyobb dugulás lehet, mint amit az egyszerű eljárásokkal vagy otthoni praktikákkal ki lehetne küszöbölni. A régebben megépített épületeknél ezek a dugulások gyakoribbak, hiszen vas illetve eternit csövezéssel dolgoztak régen a szakemberek. Az elavult csőrendszerben bizonyos részek leválnak és ezek is komoly dugulásokat képesek okozni. A lefolyócső kamerás vizsgálata, ellenőrzése során pontosan meg lehet határozni, hogy ilyen jellegű problémáról van-e jelen esetben szó. A vizsgálat után ez pontosan kiderül, és ha ez a gond, akkor bizony érdemes a csőrendszerre némi ráfordítást eszközölni és cserélni az elavult csöveket. Sokszor jobban megéri, mint állandóan a duguláselhárítással foglalkozni. Az is elképzelhető hogy csak egy szakaszon van ez a probléma, természetesen ilyenkor elég csak ezt az egy szakaszt felújítani. A kamerás vizsgálat során nem megfelelő lejtési szög is megállapítható. Ebben az esetben azonban a bontás nem maradhat el, hiszen a csőrendszernek rossz a lejtése és az sürgősen orvosolni kell.

Ha ez nem történik meg időben, akkor az is elképzelhető, hogy havonta 2-3 alkalommal is ki kell majd hívni a duguláselhárító szakembereket. Maga a lefolyócső kamerás vizsgálata, ellenőrzése egy nagyon egyszerű folyamat. Mindenféle kosz és felfordulás nélkül akár dokumentálható módon is elvégezzük a feladatot. A csatornák kamerázása, akkor a legpontosabb, ha egy szennytől már megtisztított csatornába végezzük azt el. Lehetőség van fénykép vagy akár videófelvétel készítésére is, ez a megrendelő kérésétől függ. A speciális diagnosztikai eszközzel az összes hiba feltárható. Mivel a későbbiek folyamán történik meg a folyamat kielemzése, ezért a felvétel rögzítésre kerül, és nagyon alaposan átnézzük azt, hogy a legpontosabban meg tudjuk állapítani a hiba okát. Maga a kamera egy víz és teljesen szenny álló berendezés, így bármilyen munkálatra, bármilyen körülmények között bevethető.

A lefolyócső kamerás vizsgálata, ellenőrzése a mai modern eszközöknek köszönhetően nagyon gyorsan elvégezhető:


Maga a csatornakamera 20 illetve 50 méteres kábellel rendelkezik és egy teljesen önálló áramforrásról lehet üzemelni, amely akkumulátoros. Így olyan helyszíneken is be tudjuk vetni, ahol még áramellátás sincsen. A ledes fényű és nagy fényerejű megvilágításnak köszönhetően szinte mindenre fény derül, semmi nem marad titokban a csőrendszerekben. A lefolyócső kamerás vizsgálata, ellenőrzése még nyomvonal követéssel is rendelkezik, ezért biztosak lehetünk abban, hogy a megfelelő helyen járunk, amikor a probléma okát feltárjuk és teljesen pontos értékelést tudunk készíteni. Mielőtt saját kézzel látna neki a bontásnak vagy a duguláselhárításnak inkább hívja szakembereinket, akik non-stop állnak rendelkezésére. Nem érdemes a folyamatos dugulások esetén kísérletezni, hiszen még az is előfordulhat, hogy a különféle vegyszerezésnek köszönhetően romlik a csőrendszer állapota. Hívjon minket bizalommal, hiszen már évek óta állunk a lakosság szolgálatában!