Duguláselhárítás Budapesten és vonzáskörzetében 0-24 06307861000

Wc duguláselhárítás | duguláselhárítás szolgáltatásaink

A wc dugulása | wc duguláselhárítás

A wc csészében és lefolyóban a rendszeres használatból adódóan sokszor válhat szükségessé a duguláselhárítás. Ennek elég jól látható jele az öblítő víz visszafolyása, amihez furcsa bugyborékoló hang is társulhat. Ahhoz azonban, hogy a gondokat jobban megérthessük, érdemes néhány hasznos információval rendelkeznünk a wc lefolyó működéséről.

A csésze maga a kifolyó csonkra csatlakozik, ami közvetlenül a csatornába irányítja a szennyvizet. A csonk elhelyezkedése alapján kétféle wc csésze létezik. A hátsó kifolyású wc elsősorban a társasházakban figyelhető meg, ennél a típusnál a csonk a csésze mögötti fal részen található. Ezzel szemben, az alsó kifolyású változatoknál a csonk a padlóba vezet. Jó hír, hogy a nagyobb akadályok általában már a csonkban elakadnak, a méretük miatt képtelenek tovább haladni a csatorna felé.

Ezért, ha wc illatosító, vagy bármilyen más, szilárdabb tárgy kerül a lefolyóba, az olyan mechanikus eszközöket, mint a csőgörény vagy a pumpa, nem szabad használnunk a duguláselhárítás alatt. Az erőfeszítésekkel csak annyit érhetünk el, hogy az akadályok tovább nyomódnak a vezetékben. Amennyiben pontosan tudjuk, hogy ilyen helyzet áll fenn, nincs más teendőnk, mint lecsatlakoztatni a csészét a csonkról és egy gumikesztyű segítségével átvizsgálni a lefolyót.

Ennél viszont sokkal többször fordul elő, hogy a dugulásért a wcbe dobott tisztasági termékek, a felmosóvíz által bekerült kosz vagy a vízkövesedés a felelősek. A szakemberek rendszerint ezekhez hasonló tényezőkkel találkoznak a munkájuk során. Egy kevésbé ismert, de annál gyakoribb ok lehet még a spórolás. Vannak olyanok, akik szeretnek kevesebb öblítő vizet használni, azt gondolva, hogy ezzel pénzt takaríthatnak meg. A nem megfelelő mennyiségű és erejű víz ugyanakkor képtelen elszállítani a csésze tartalmát a csatorna irányába, így idővel dugulás lép fel. A piszoár esetében a beleejtett tárgyakon kívül a vizeletből kiváló ásványi anyagok eredményezhetnek dugulást, ezért kiemelt jelentősége van a karbantartásnak. Ha a wc mellett piszoár is van a fürdőszobánkban, bizonyos időközönként fontos vízkőmentesítést végeznünk. Ha pedig a megelőzésre is nagy hangsúlyt fektetnénk, a háztartási boltokban beszerezhetünk kimondottan a piszoárokba készült szűrőket is. Ezek megakadályozzák a különféle idegen tárgyak bejutását a lefolyóba.

Mitől függ egy wc duguláselhárítás ára?

Egy wc sok féle képpen el tud dugulni, kezdve a sok wc papír használattól a 10 méter mélyen található cső hálózatba. Mi mindig a legolcsóbb megoldással kezdünk. Nem lövünk kisnyúlra sörétes puskával mint sok más duguláselhárító. Ha meg tudjuk oldani olcsóbb megoldásokkal és gyorsabban akkor az mindenkinek megéri. Mi tudunk menni a következő wc duguláselhárításra, az ügyfél meg boldog mert olcsón megúszta. Csak a legszükségesebb estben szedjük fel a wc és használunk komoly gépeket a dugulás elhárítására. Röviden, tömören: attól függ, hogy hol van a dugulás.

Mivel nem tudjuk, hogy hol lehet a dugulás (mert látatlanban ezt senki sem tudja megmondani). Ezért mindig egy minimum és egy maximum árat szoktunk mondani az érdeklődőnek a kapott információk alapján. Így mindenki tudja, hogy mennyi lehet a maximum ár, nincs meglepetés nálunk ha dugulásról van szó. A maximum ára sosem lesz magasabb mint amit a telefonban előzőleg mondtunk. Nem számít a probléma nehézsége, az nem befolyásolja. Pl: egy fodrásznál sem lesz drágább a hajvágás mert hosszabb az ügyfél haja.

Mitől dugulhat el egy wc?

  • Első sorban a helytelen használattól természetesen
  • Túl sok wc papír használat is okozhat problémát
  • Az oda nem illő dolgok pl: ruha, higiéniai eszközök
  • Lerakódások ami megtapad a csőrendszer falán
  • A rossz kiépítésnek köszönhetően