Csatorna duguláselhárítás: A kültéri csatorna dugulásának leggyakoribb kiváltói Csatorna duguláselhárítás: A kültéri csatorna dugulásának leggyakoribb kiváltói

Duguláselhárítás Budapesten és vonzáskörzetében 0-24 06307861000

Csatorna duguláselhárítás: A kültéri csatorna dugulásának leggyakoribb kiváltói
A különféle dugulások a régi és újépítésű ingatlanokban egyaránt előfordulhatnak. A ritkán jelentkező jelenségek mögött általában az olyan, használatból eredő okok állnak, mint a zsíros ételdarabkákból, vagy a tisztálkodási szerekből visszamaradó lerakódások. Ha viszont a dugulások sűrűn lépnek fel, a csatornahálózat egyéb hibáira is gyanakodni kell.

A kültéri csatorna dugulásának leggyakoribb kiváltói

A lakótérben keletkező dugulásokért az udvaron futó hálózat is felelős lehet. Az esetleges problémák feltárására mindenképpen szakembert kell hívni, aki a csatorna duguláselhárítás elvégzéséhez tapasztalatokkal és szükséges eszközökkel is rendelkezik. A kültéri rendszer dugulásának hátterében számtalan tényező szerepelhet. Ritkán, de az is megeshet, hogy a gondok már az építéskor megjelentek, a szerelők például rosszul határozták meg a csövek lejtését vagy nem megfelelő munkát végeztek a tömítőgyűrű felhelyezésekor.

Ha a lejtéssel van gond, a szennyvíz nem tud az ideális sebességgel távozni, így folyamatos pangásokkal kell számolni. Mivel a pangó vízben könnyebben akadnak fenn a szennyeződések, a dugulások idővel állandó jelleget ölthetnek. A befelé türemkedő tömítőgyűrű az illeszkedéseknél hasonló problémához vezethet, fennakadhatnak benne a lefolyók felől érkező háztartási anyagok. Mindemellett, a csatorna nyomvonalának közelébe telepített fás szárú növények is dugulásokat idézhetnek elő. A gyökérzetük ugyanis már rövid időn belül képes megrongálni a csövek falát, súlyosabb esetben be is hatol a hálózatba, így képezve akadályt a szennyvíz előtt.

A kültéri csatorna duguláselhárítás előtt a szakembernek kamerás csatornavizsgálat keretein belül meg kell állapítania a dugulás pontos pozícióját, valamint azt a tényezőt, ami kiváltotta. A módszer hatékonysága a teljes csőszélességben látó speciális kamerafejben van, ami élőképes közvetítés mellett mutatja a szerelőnek az aktuális állapotokat. Ha a dugulást valamilyen hálózati hiba okozza, a szakember javaslatot tesz a tulajdonosnak a megoldásra. A kültéri duguláselhárítás lépései között a legfontosabb szerepet a womás csatornatisztító gép tölti be, ami nagynyomással képes feloldani a legmakacsabb szennyeződéseket is.

Beltéri duguláselhárítás

A beltéri dugulások sokkal gyakrabban jelentkeznek, mint a kültéri hálózati gondok. Ugyanakkor a legtöbb esetben a megszüntetésük is egyszerűbb, általában nem is igényelnek szakértő beavatkozást. A kiváltó okok széles skálán mozognak, lerakódásokat eredményezhetnek például a csomókban összeálló hajszálak, a zsíros konyhai edényekről leváló darabkák vagy a különféle szappanmaradványok. A beltéri dugulásoknak látható jeleik vannak, a lefolyóból visszaáramló szennyvíz, valamint a bugyborékoló hangok mind-mind arra utalnak, hogy akadály van hálózatban.

Ezeknél a jelenségeknél általában azonnali duguláselhárítás szükséges, amit első körben célszerű otthoni módszerek segítségével megpróbálni. Az olyan mechanikus eszközök, mint csőgörény vagy a pumpa mellett bevethetők a háztartásban előforduló tisztítószerek is. Amennyiben ezek mégsem hozzák meg a kívánt eredményeket, mindenképpen szakember segítségét kell igénybe venni. Cégünk kiváló szerelői Budapest és környéke településein vállalják a munkálatok elvégzését. Kérje Ön is duguláselhárítási szolgáltatásunk még ma!