Miért nem folyik le a víz? Mik lehetne az okai? Miért nem folyik le a víz? Mik lehetne az okai?

Duguláselhárítás Budapesten és vonzáskörzetében 0-24 06307861000

Miért nem folyik le a víz? Mik lehetne az okai?
Sokan nem értik, hogy több esetben vajon miért nem folyik le a víz és ennek mik lehetnek a kiváltó okai. A legtöbb esetben dugulásról beszélhetünk. A dugulások a házakon belül bárhol előfordulhatnak. A konyhai mosogatónál, a mosdóknál és még a WC-ben is. A háztartásokban használt és nem a megfelelő helyre tett hulladékok, zsírok és olajok felelősek a legtöbb esetben a dugulásokért. A ma kapható divatos vegyszerek sem kedveznek a dugulásoknak, hiszen a vegyszerek a csövekben visszamaradnak és magukhoz vonzzák például az oda nem illő ételdarabokat, a konyhai mosogatószereket és csak még nagyobb dugulásokat okoznak. A dugulásokat akár otthoni praktikákkal is orvosolhatjuk, de léteznek olyan dugulások is, amikor már csak a duguláselhárítási szakemberek segíthetnek.

A dugulásokat a szakemberek speciális gépekkel végzik. A munka kezdetén csőkamerával mérik fel a károkat. Az esetleges repedéseket, dugulásokat és szivárgásokat is nagyon jól ki lehet szűrni ezzel a szerkezettel. A csőkamera bontás nélkül képes megállapítani a dugulás pontos helyét így nagyobb kár már nem keletkezik. Felesleges bontási munkálatok megfizetésétől is megkíméli a tulajdonosokat, így az elhárítás költségein túl, már semmilyen egyéb kiadással nem kell számolniuk. A duguláselhárítás tiszta és precíz munkavégzéssel megoldható, így még komolyabb takarítási munkálatokra sem kell számítani. ha a dugulások nagyon sűrűn következnek be, akkor valószínűleg komolyabb problémával állunk szembe, itt is a csőkamera fog segíteni a gondok felderítésében.

A kültéri dugulásoknál is bevethető a csőkamera, hiszen nagyon sokszor a szennyvíz csatorna, az ereszcsatorna és a csapadékelvezetők dugulnak el. A zsír és iszap lerakódások, a gyökér benövések gyakoriak.

Ma is használatban van még a csőgörényes tisztítás, de ez már automatizált módon zajlik. Elektromos hajtással történik ma már a csőgörény mozgatása, nem a régi mechanikus módszerrel. A csatornák dugulásainak elhárításához magasnyomású tömlőt alkalmaznak a szakemberek, akár 130 bar üzemi nyomást is képes a speciális gép alkalmazni a tisztításra. A nyomáshoz 13 litert meghaladó percenkénti vízhozam is tartozik ezáltal a dugulások nagyon gyorsan megszüntethetőek. érdemes egy-egy víz le nem folyás esetén a házi módszer helyett szakembert hívni, mert a csövekbe senki nem lát bele és nem lehet tudni, hogy a probléma honnan ered. Ha a vegyszereket használjuk és ráadásul túl sűrűn, mert a dugulások újra előjönnek, akkor igen nagy bajt okozhatunk akár az egész csőrendszerben.