Duguláselhárítás Budapesten és vonzáskörzetében 0-24 06307861000

Makacs dugulás a lefolyóban
A lefolyóban lévő makacs dugulás első jele, hogy lassabban folyik le a víz. Ekkor még van esély arra, hogy házilag oldjuk meg a problémát és ne fizessünk borsos árat a szakembernek. A problémát okozhatja a lefolyóban zsír, ételmaradék, hajszál, WC papír stb. Ezek semlegesítésére ismerjünk meg pár megoldást, amelyek legtöbb esetben azonnal hatnak.
 • Bórax:
  A lefolyóban lévő makacs dugulás elhárítására kiválóan alkalmas a bórax, amely pénztárca és környezetkímélő. Alkalmazása: tegyünk egy tölcsért a lefolyóba és öntsünk bele fél pohár bóraxot majd két pohár, forrásban lévő vizet. Negyed óráig hagyjuk hatni, utána forró vízzel öblítsük le. Ha szükségesnek találjuk, ismételjük meg többször is ezt az eljárást. A bórax kitűnő a makacs vízkő ellen is. Keverjük össze a bóraxot citromlével, ezt öntsük a WC csészébe vagy a mosogatóba, dugulás esetén pedig a lefolyóba. Egy-két órán hagyjuk állni.
 • Pezsgőtabletta:
  A pezsgőtabletta és a protézistisztító tabletta is kiválóan alkalmas a lefolyóban lévő makacs dugulás elhárítására. A pezsgőtabletta segítségével gyönyörűen kitisztíthatjuk a WC csészét. Dobjunk bele a csészébe pár darabot, hagyjuk hatni 20-30 percig. Ha letelt az idő dörzsöljük át WC kefével, majd öblítsük le. Tökéletesen alkalmazható a vízkő ellen is.
 • Ecet + szódabikarbóna:
  Az ecet és a szódabikarbóna kombinációja kiválóan használható a dugulás megszűntetésére, a vízkő eltávolítására és a rendszer fertőtlenítésére. Egy fél pohár vízhez adjunk 5-6 kanál szódabikarbónát, majd öntsük azt a lefolyóba. Erre öntsünk egy pohár ecetet, majd rá egy kisebb edény vizet 15 perc elteltével.
 • Csőspirál:
  Alkalmas a lefolyóban lévő makacs elzáródás elhárítására. A dugulás okától függően különböző fejeket használhatunk. Az olcsóbb kivitelt érdemes hanyagolni, mivel az könnyen összetekeredik, érdemesebb olyat vásárolni, amely dobban helyezkedik el és fúrógépet is lehet rá csatlakoztatni.
 • Woma nagynyomású mosatás:
  A Womázásra akkor lesz szükség, ha már a házi praktikák és a csőgörény sem nyújt megoldást. Ezzel teljes egészében megszüntethetjük a dugulást és biztosak lehetünk abban, hogyha rendeltetésszerűen használjuk a lefolyókat, ez a probléma jó pár évig nem merül fel ismét.