Mosdó duguláselhárítás házi módszerekkel Mosdó duguláselhárítás házi módszerekkel

Duguláselhárítás Budapesten és vonzáskörzetében 0-24 06307861000

Mosdó duguláselhárítás házi módszerekkel
A mosdó az otthon egyik legtöbbet használ lefolyói közé tartozik, éppen ezért gyakran léphetnek fel benne kisebb-nagyobb dugulások. Ezek hátterében általában olyan hétköznapi tényezők állnak, mint a szappan, a fogkrém és egyéb tisztálkodási szerek maradványai. Olykor viszont a lefolyóba öntött vegyszerek okoznak gondokat. Ha például a boltban kapható granulátumos lefolyótisztítók nem jól oldódnak, maguk is dugulásokat idézhetnek elő.

A mosdó duguláselhárítás házi módszerei

A fürdőszobai mosdókagyló dugulásának egyértelmű jele, a pangó vagy nehezen távozó víz. A megoldáshoz azonban nem feltétlen szükséges szakembert hívni, a már kipróbált házi technikáknak köszönhetően bárki megpróbálhatja orvosolni a helyzetet. A duguláselhárítás lépései közül az első a forró vízzel történő átmosás. Mivel a meleg jól oldja a különféle zsíros lerakódásokat, így néha ez is elegendő lehet a dugulás teljes megszüntetéséhez.

Ha viszont mégsem válna be, érdemes elővenni a háztartásokban jól ismert szódabikarbónát. A módszer lényege, hogy körülbelül azonos mennyiségben kell a szódabikarbónát és az ecetet a lefolyóba juttatni. Ezt követően nincs más teendő, mint megvárni, hogy a keletkező hab feloldja a szennyeződéseket. Amennyiben ez sem hatásos, még mindig lehet kísérletezni a bolti vegyszerekkel. Ezek általában már elég erősek ahhoz, hogy a makacsabb dugulásokat is megszüntessék. Ha valaki érez némi kézügyességet magában, a mosdókagyló alatt található bűzelzáró szifont is megtisztíthatja a szennyeződésektől. Olykor ugyanis ebben a lefolyórészben ülnek meg a dugulásért felelős anyagok. A művelethez el kell távolítani a szifont, majd bő vízzel át kell mosni.

Akkor viszont, ha egyik házi technika sem járt eredménnyel, a mosdó duguláselhárítás csak szakember bevonásával lehetséges. Ő olyan eszközökkel és tapasztalatokkal rendelkezik, amelyek nagy segítséget jelenthetnek a probléma megoldásában. Ha valamilyen nehezen elérhető idegen tárgy került a lefolyóba, mindenképpen kell a szakember segítsége.

Hogyan előzhető meg a mosdó duguláselhárítás?

A mosdókagyló lefolyójának dugulása néhány egyszerű trükkel könnyen elkerülhető. Érdemes például a lefolyó felé egy szűrőt helyezni, ami megakadályozza a nagyobb méretű szennyeződések lejutását. A szifont egy-két havonta kell tisztítani, hetente egy alkalommal pedig a fentebb már említett meleg vizes átmosásról sem szabad elfelejtkezni. Emellett, a szűrőkről naponta el kell távolítani a rájuk ragadt szennyeződéseket.

Ha szakértő segítségre lenne szüksége a duguláselhárítás során

Munkatársaink nagy tapasztalattal és modern eszközökkel állnak az Ön rendelkezésére. Legyen szó bármilyen, az otthonában fellépő dugulásról, az azonnali duguláselhárítás keretein belül Önnek nem kell sokat várnia a megoldásra. Cégünk a pontosságra és a tökéletes eredményre törekszik. Duguláselhárítás szolgáltatásunk Budapest és környéke vonzáskörzetében kérhető. Várjuk jelentkezését az elérhetőségeink valamelyikén bármikor!