Megvalósítható házi megoldással a padlóösszefolyó duguláselhárítás? Megvalósítható házi megoldással a padlóösszefolyó duguláselhárítás?

Duguláselhárítás Budapesten és vonzáskörzetében 0-24 06307861000

padlóösszefolyó duguláselhárítás

Megvalósítható házi megoldással a padlóösszefolyó duguláselhárítás?

Amennyiben a dugulás a hajlatban jelentkezik, viszonylag egyszerű a dolgunk. Nem kell mást tennünk, mint óvatosan felszedni a rácsot, majd gumikesztyű segítségével eltávolítanunk a szennyeződéseket. Mindez nem éppen egy kellemes munka, ugyanakkor hatékony.

A nagyobb gondot a hajlaton túl keletkező dugulások jelentik. Ezeket első körben csőgörény használatával próbálhatjuk megszüntetni. Ha viszont a spirál nem hozza meg a várt eredményeket, a padlóösszefolyó duguláselhárítás kizárólag szakember közreműködésével valósítható meg.

Milyen eszközöket használ a szerelő a padlóösszefolyó duguláselhárítás során?

A padlóösszefolyóknál a szerelő kétféle eszközt vethet be. Az egyik a kisebb teljesítményű womás gép, ami a nagy nyomású, kültéri társaihoz képest a házon belül is alkalmazható, anélkül, hogy károkat okozna. A gép a fúvókáinak köszönhetően olyan erős vízsugarat állít elő, ami képes áthatolni a csatorna szennyeződésein. A másik kiváló eszköz a spirálos gép, amelynek segítségével még a nagyon tömör dugulások is szétrobbanthatók.

A szolgáltatás ára az egész országban hasonlóan alakul. A cégek és szakemberek 10 000 és 20 000 forint közötti összegekért vállalják a munkát. Természetesen a díjak a kiszállás időpontjától, a helyszíntől és a feladat nehézségétől függően változhatnak.

Hogyan lehet megelőzni a padlóösszefolyó dugulását?

Annak érdekében, hogy elkerülhetővé váljon a padlóösszefolyó duguláselhárítás, nem árt rendszeresen áttisztítanunk a lefolyót. A szakemberek ajánlása szerint havonta legalább egyszer érdemes eltávolítanunk a fent már említett módon a hajlatban megült szennyeződéseket. Ekkor a rácsról se felejtkezzünk el! A tisztításánál viszont ne használjuk lúgos és savas vegyszereket!

A megelőzéshez tartozik a kellő törődés is. Ügyelnünk kell például arra, hogy a lefolyóba semmilyen koszos vizet ne öntsünk, és ne dobáljunk bele olyan tárgyakat, amelyek dugulást idézhetek elő.

Miért áradhat bűz a padlóösszefolyóból?

A dugulás mellett olykor bűzös szag is áradhat a padlóösszefolyóból. Ezt általában a szifonként szolgáló könyökhajlat kiszáradása okozza. A hajlatban állandó jelleggel víz található, ami akadályt képez a csatornából visszaáramló gázok előtt. Ha azonban ez elpárolog, például a ritka használat miatt, a szagok könnyedén a fürdőszoba felé áramolhatnak.

A problémát viszonylag gyorsan lehet orvosolni, ha a hajlatot feltöltjük vízzel, vagy, ha a hozzá csatolt többi lefolyóba vizet eresztünk. Mivel a bűzért a hajlatba ragadt szennyeződések is felelősek lehetek, így a rendszeres tisztítás nem csak a dugulások kockázatának csökkentése miatt fontos.