Zsírfogó tisztítása: Miért hasznos a zsírfogó berendezés? Zsírfogó tisztítása: Miért hasznos a zsírfogó berendezés?

Duguláselhárítás Budapesten és vonzáskörzetében 0-24 06307861000

Zsírfogó tisztítása: Miért hasznos a zsírfogó berendezés?
A háztartások és a vendéglátóhelyek konyháiból napi szinten jelentős mennyiségű zsíros folyadék kerül a csatornahálózatba. A szürkés szennyvíz egy ragadós és nehezen eltávolítható anyaggal vonja be a csövek falát, amiben nem csak olajszármazékok, de különféle vegyszermaradványok is kimutathatók. Mivel a csatorna tisztítása csak speciális, nagynyomású gépek bevetésével és kiemelt szaktudás mellett lehetséges, mindenképpen érdemes a megelőzésre fektetni a hangsúlyt. Ehhez nyújt segítséget a zsírfogó berendezés, feltéve, ha annak karbantartására is megfelelő figyelem összpontosul. A zsírfogó tisztítása meghatározott időközönként kiemelt feladat.

Miért hasznos a zsírfogó berendezés?

A zsírfogó egy olyan tartály, ami a fajsúlyuk alapján választja szét a szennyvíz különféle alkotóit. A zsírszemcsék a folyadék felszínén gyűlnek össze, míg az ételmaradékok a tartály aljára süllyednek. Egy hatékony zsírfogó egyiket sem engedi tovább jutni a csatorna irányába. A berendezés használatával a tulajdonosok amellett, hogy segítenek tehermentesíteni a rendszert, jelentős költségektől kímélhetik meg magukat. A csatorna tisztítása ugyanis nem kevés anyagi ráfordítással járhat együtt.

Jó tudni, hogy a hatályban lévő rendeletek szigorúan szabályozzák a hálózatba engedhető szennyvíz olajtartalmát, így a vendéglátóhelyek konyháiban nem csak ajánlott, de kötelező is a zsírfogó tartály használata. Mivel a berendezésnek számtalan típusa létezik, ezért a termék kiválasztását és a tervezést egyaránt érdemes a vízgépészetre szakosodott mesterre bízni. A szakember felméri a konyhában keletkező szennyvíz jellegét, majd számításokat végezve jelöli meg a tökéletes zsírfogó paramétereit.

A zsírfogó tisztítása

A zsírfogó tisztásása során elsősorban az előírt gyakoriságot kell figyelembe venni. A karbantartás elhanyagolása a gép meghibásodásához és jelentős csatornabírság kiszabásához vezethet. A nagyobb éttermek vagy közkonyhák esetében akár heti feladat is lehet a berendezés áttakarítása. Az otthonokban ezt általában elegendő évente egy-két alkalommal elvégezni. A dugulást azonban semmilyen körülmények között sem szabad megvárni, hiszen ekkor a tisztítás és azonnali duguláselhárítás költségei is magasabbak lehetnek.

A tisztítás és a duguláselhárítás lépései csak a biztonsági szabályok betartásával kezdhetők el. Ezzel elejét lehet venni a fertőzésveszélynek, amit az állati és növényi eredetű zsírok lebomlása okoz a tartályban. Az épületen belül elhelyezett tartályokban a kockázatmentes tisztításhoz a berendezésben található zártrendszerű leválasztó is hozzájárul.

Cégünk hatékony és modern eszközökkel vállal Budapest és környéke vonzáskörzetében duguláselhárítás feladatokat. Duguláselhárítási szolgáltatásunk magas színvonaláról a szerzett tapasztalataink is tanúskodnak. Ha dugulás keletkezik otthona lefolyóiban, a megadott elérhetőségeken várjuk az Ön jelentkezését. Legyen szó womás csatornatisztításról vagy egyszerűbb feladatokról, keresse cégünket bizalommal bármikor!