Duguláselhárítás Budapesten és vonzáskörzetében 0-24 06307861000

Miért fontos a tiszta és rendezett fürdőszoba fenntartása?

Miért fontos a tiszta és rendezett fürdőszoba fenntartása?

A mindennapi használat során olyan anyagok kerülhetnek a lefolyókba és a mosógépbe, amelyek idővel eldugulhatnak, rossz szagúak vagy megromlanak. A fürdőszoba normál karbantartása magában foglalja a számunkra látható részek tisztítását, beleértve a WC-t, a mosdót, a fürdőkádat és a zuhanyzót. Ez azonban nem elegendő a dugulások megelőzéséhez vagy a normál működés fenntartásához. Teljes körű áttekintést nyújtunk a fürdőszoba karbantartásáról.

Fürdőszobánk általános karbantartása:

A legtöbb probléma kád dugulás esetén a haj, a vízkő és a tisztítószer-maradványokra vezethető vissza. Sokan úgy gondolják, hogy a kád tisztításához csak annyi szükséges, hogy minden használat előtt és után le kell mosni (vagy még annyit sem tesznek meg). Elhanyagoltuk a lefolyócső tisztítását, ha az eldugult vagy a dugulás jeleit mutatja. A fürdőszoba karbantartásának részeként ajánlott havonta egyszer egy kisebb tisztítást végezni. Öntsünk egy kis lefolyótisztítót vagy szódabikarbónát és ecetet a nyílásba. A forró víz és az ecet megtisztítja a lefolyót, és fellazítja a szennyeződéseket. Ez megakadályozza a dugulást. A vegyszereket gumikesztyűvel használja. Gondoskodjon a folyamatos szellőzésről.

A zuhanyzó lefolyóját ugyanúgy kell tisztítani, mint a fürdőkád lefolyóját. A vízkőmentesítés nagyobb figyelmet igényel. Bár a háztartásoknak jól ismert és bevált módszerei vannak a vízkő eltávolítására, az egyik nehezen tisztítható terület a zuhanyfej. Ezzel a gyors trükkel időt és energiát takaríthat meg: Helyezzen egy vízkőoldatot, ecetet vagy más folyadékot tartalmazó zacskót a zuhanyfej fölé. Ezután rögzítse egy gumiszalaggal. Miután a vízkő lecsöpögött, egy szivaccsal könnyedén megtisztíthatja. Kisebb réseknél fogkefét is használhat. Ez az egyszerű eljárás lehetővé teszi, hogy zuhanyrózsája mindig újszerűnek tűnjön.

A mosdókagyló általában a leggyakrabban használt terület a fürdőszobában. A vízkő vagy más szennyeződések eltávolítása érdekében ilyenkor általában csak a mosdókagylót és a lefolyónyílást tisztítjuk. Ha a mosdókagyló bűzlik, vagy eldugul, a mosdókagyló alatti szifon is tele lehet szennyeződéssel. Ilyenkor szétszereljük a szifont és megtisztítjuk. A karbantartás hiánya miatt új szifon is szóba kerűlhet ha már nagyon rossz állapotban van. A kellemetlen szagok elkerülése érdekében javasoljuk, hogy a lefolyót ugyanúgy tartsuk karban, mint a zuhanyzóban vagy a fürdőkádban. Jobb gyakran tisztítani és szétszerelni a szifont, mint megvárni, amíg eldugul. Jobb elkerülni a problémákat és elvégezni egy kis karbantartást, mint megvárni, hogy bekövetkezzenek, nem?.

A mosógép szintén termel minden féle szennyeződést a lefolyórendszerben. A mosógép folyamatosan zsíros maradványokat, például mosószert, öblítőt és egyéb anyagokat rak le a lefolyórendszerünkbe. Havonta legalább egyszer érdemes ecetet tölteni a mosógépbe. Ezután futtassunk le egy meleg mosást üresen. Ez megtisztítja a mosógépet és átöblíti a lefolyót, hogy megelőzze a dugulást.

A padlóösszefolyó a fürdőszoba karbantartásának lényeges része, és a szagok eltávolítása érdekében rendszeresen tisztítani kell. Az eltömődött padlóösszefolyó első jele a belőle áradó szag, bűz. A tisztítás megkönnyítése érdekében távolítsa el a padlólefolyóban megrekedt szennyeződéseket.

A fürdőszoba karbantartásának nem kell a látható dolgokra korlátozódnia, hanem a működéséhez létfontosságú területekre is ki kell terjednie. Ha rendszeresen tisztítja őket, a jövőben nem lesznek problémák.

Amit mindenki tud de mégsem tesszük gyakrabban:

Mindenki tudja, hogy a fürdőszobát tisztítani és illatosítani, fertőtleníteni kell. Sokan azonban nem tudják, hogy ez mennyire fontos lehet. Hetente, vagy akár naponta tisztíthatjuk a fürdőszobánkat vegyszerekkel, csak előnyünk származhat belőle. Vessünk egy pillantást fürdőszobánk általános karbantartására, hogy lássuk, hogyan előzhetjük meg a nem kívánt problémákat.
 • A fürdőkád karbantartása és tisztítása:
  Kádjaink legnagyobb ellenségei a haj, a vízkő és a tisztítószer-maradványok. Ez a fürdőkádak károsodásának legfőbb oka. Havonta egyszer javasoljuk, hogy szódabikarbóna és ecet keverékét öntse le a lefolyóba. Miután egy órán át állni hagyta, bedugaszolhatja a lefolyót, és feltöltheti a kádat forró csapvízzel. Ezután távolítsa el a dugót. A forró víz és az ecet megtisztítja a lefolyót, és megtisztítja a kádat a láthatatlan szennyeződésektől. Ezzel megelőzheti a nem kívánt dugulásokat. Vegyszerek kezelésénél mindig viseljen gumikesztyűt, és gyakran szellőztessen.
 • A zuhanyzók tisztítása és karbantartása:
  A fürdőkád tisztításához hasonlóan fontos a zuhanyzó lefolyójának és szűrőjének tisztítása. Minden háziasszony bevetheti ügyességét, hogy eltávolítsa a vízköveket a zuhanytálcáról, és csillogóvá tegye azt. Míg sok háztartásban az esztétikai szépség és a tisztaság a fontos, néhányan rendszeresen vízkőmentesítik a zuhanyrózsákat is. Ezzel a gyors és egyszerű megoldással időt, energiát és pénzt takaríthat meg. Használjon egy erős zacskót, amelybe ecetet vagy vízkőmentesítő oldatot tesz a zuhanyfejre. Ezután egy szivaccsal óvatosan tisztítsa meg a fejet. Ha szükséges, egy fogkefével is kitöltheti a kisebb réseket. Ezzel az egyszerű tisztítási eljárással szinte újjá varázsolhatja zuhanyfejét.
 • A gép karbantartása és tisztítása, azaz a mosógépé 😉
  Miért fontos ez? Ez egy jogos kérdés. A mosógépünk rengeteg mosószert és zsíros maradékot ürít ki az öblítésből a fürdőszobánk lefolyójába. A mosógépet havonta egyszer 60-90 fokos forró mosással, ruhák nélkül érdemes beindítani, hogy biztosan tiszta legyen, és meleg vízzel kiöblíteni. Ecetet és a boltokban kapható tisztító folyadékokat is bele lehet tenni ilyenkor a mosógépbe. Ez megakadályozza, hogy a lefolyó elduguljon és zsírosodjon.
 • A padlóösszefolyók tisztítása és karbantartása:
  A rendszeres karbantartás részeként padlóösszefolyóinkat is ki kell tisztítanunk. A padlóösszefolyó a fürdőszobánk vízelvezetésének legfontosabb része. A rossz szag jelezheti, hogy fürdőszobája eltömődött a szennyeződésektől. A padlóösszefolyó rácsainak eltávolításához használjunk mindig gumikesztyűt. Tisztítsd ki teljesen, és adj a forró vízhez ecetet ,ajd öntsd le. Az ecet környezetbarát és csodákra képes.