Duguláselhárítás Budapesten és vonzáskörzetében 0-24 06307861000

Milyen duguláselhárító eszközök, gépek vannak?
A háztartásokban gyakran fordulnak elő kisebb-nagyobb dugulások. Ezek egy része az otthon előállított vagy a boltban vásárolt lefolyótisztító szerekkel könnyedén feloldhatók. A makacsabb lerakódások megszüntetéséhez azonban speciális duguláselhárító eszközök és gépek használatára van szükség.

A womás duguláselhárító gép működése:

A womás gép manapság az egyik leggyakrabban használt csatornatisztító berendezés. Bár a működési elve nagyon egyszerű, az alkalmazása mégis tapasztalatot igényel. Ha valaki szakértelem nélkül vág bele a womás tisztításba, a dugulásnál nagyobb károkat is okozhat a hálózatban. A gép fő elemét a fúvókákkal ellátott tömlő adja, amit a szakember egészen a dugulásig vezet a csőben. Az eszköz bekapcsolása után nagynyomású vízsugár bombázza a lerakódásokat a fúvókákból.

A womás csatornatisztító gépnek több típusa is létezik. A kisebb teljesítménnyel bíró változatok, megfelelő körültekintés mellett, akár a lakáson belül is használhatók. A nagyteljesítményű gépek viszont az erőteljes vízsugár miatt elsősorban épületen kívül vethetők be. A woma nem csak a csatorna, de a csapadékelvezető rendszerek átmosására is alkalmas. Ezekben főleg iszapos lerakódással, levelekkel és benőtt gyökérzettel lehet találkozni.

Mire való a csőgörény?

A csőgörény egy igazán hasznos eszköz a dugulások megelőzésére. Ráadásul a használata semmilyen szaktudást nem igényel, így érdemes otthonra is beszerezni egyet. A szakemberek a végén elhelyezkedő spirál miatt csőspirálnak is nevezik. A spirál gyorsan képes áttörni a szennyeződéseken, utat nyitva ezzel a szennyvíz előtt.

Ha csőgörény vásárlásra kerül a sor, célszerű a drágább, de jobb minőségű termékek közül választani. Az olcsóbb változatokkal sok gond lehet, hamar tönkre mehetnek vagy hurkot képezve, beragadhatnak a csőbe. A kisméretű, kézi csőgörényekkel hasonlóan óvatosan kell bánni.

A kamerás csatornavizsgálat előnyei:

A duguláselhárító eszközök között a csatornakamerát sem árt megemlíteni. Bár ez a berendezés és technika nem magát a lerakódást oldja fel, de segít annak pontos helyzetét meghatározni. Mindezt bontás és jelentős anyagi ráfordítás nélkül teszi. A dugulás felderítésén túl, a vizsgálat olyan apróbb hibákra is rávilágíthat, amelyek később komoly gondokat okozhatnának.

A modern kamerák már teljes csőszélességben képesek rálátni a hálózatra, és álló, valamint mozgóképek rögzítésére is alkalmasak. A vizsgálatot az újonnan vásárolt, de régi házak csatornájának felmérésekor is célszerű elvégeztetni.