Csatorna javítás - olcsón - gyorsan - Budapest - 024 Csatorna javítás - olcsón - gyorsan - Budapest - 024

Duguláselhárítás Budapesten és vonzáskörzetében 0-24 06307861000

Csatorna javítás - olcsón - gyorsan - Budapest - 024

Csatorna javítás - olcsón - gyorsan - Budapest - 024

A csatornajavítás az egyik legfontosabb feladat egy családi ház avagy lakóépület életében. Miért? Azért mert, egészségügyi problémákat okozhat pl a talajba szivárgó szennyvíz (amennyiben repedt a vezeték). A csatornajavítás és karbantartás megakadályozhatja előre az árvizeket, dugulásokat vagy csőtöréseket, és ez a legkülönfélébb problémák sokaságához vezet.

Mitől lehet baja egy csatornának külsőleg?

- A fák gyökerei által okozott károk. Ha egy fa nagyon nagyra nő, a gyökerei hatással lehetnek a csövekre, és csőtöréseket, valamint szivárgásokat vagy vízzárási problémákat okozhatnak.

- Problémák a talaj típusával is összefüggenek, egyes területeken túl agyagos, és a csövek nem maradnak a helyükön.

- Ezenkívül a fagyás is egy másik tényező, ami miatt csatornajavítási megoldásokra van szükség.

Mi okoz még problémát a csatornákban belsőleg?

- Az olaj leöntése a mosogatóba, amely zsírt halmoz fel, amely végül eltömítheti a hálózatot.

- A csövek korróziója egy másik tipikus probléma, amely miatt csatornajavító céget kell hívni. Ha a csövek nagyon öregek, és nem újítják fel őket, akkor fennáll a veszélye, hogy ez előbb-utóbb bekövetkezik a törés.


Ha egy csőtörés bekövetkezik, az vízszivárgást okoz, ami első körben óriási vízszámlával járhat. Ez az egyik leggyakoribb probléma.

A csatornakarbantartás fontossága:

A jó és helyes karbantartást / csatorna javítást szakember fogja elvégezni, ez mindig a legcélszerűbb dolog. Ennek oka, hogy a szükséges eszközök nagyon speciálisak, és ezek a szakemberek rendelkeznek az összes szükséges felszereléssel, hogy gyorsan elvégezzék a munkát. Nem beszélve arról, hogyha valamit nem jól csinálunk, akkor áshatunk újra és mindent előröl.

A cégeknek erre garanciájuk van és gépek, amikkel pillanatok alatt újra meg tudják oldani a problémát. Cégünk is rendelkezik természetesen ilyen flottával, mivel csatorna javítással is foglalkozunk. Az, hogy egy cső eltörik újra pl 1 hét múlva az nem feltétlenül a rossz kivitelezés hibája! Sok esetben gyártási selejt a vezeték ami lerakásra került, amit előre nem lehet tudni. Nem érdemes kockáztatni, mert nagyon sokáig fájhat utána a fejünk.

Hogyan lehet ellenőrizni egy csatornavezeték állapotát?

Fentebb már megtudtuk, hogy egy öreg vagy rosszul kivitelezett csatorna milyen károkat tud okozni. Most jöhet a kérdés, hogy honnan tudom, hogy az én csatornám épp milyen? A válasz: csatorna kamerázás. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy megtudjuk, vannak-e olyan repedések vagy dugulások, amelyek a jövőben összetettebb meghibásodást okozhatnak.

A csatorna kamerázás nem a legolcsóbb szolgáltatás ez tény, azonban meg lehet vele tudni, hogy a közeljövőben lesz e nagyobb dugulásunk avagy csőtörésünk. A csőtörések előzménye a hajszálrepedések a csatornahálózatban. Ezek a repedések folyamatosan szépen lassan tágulnak és egyszer csak törik. A döntés az mindig a mi kezünkben van! Kifizetünk e egy pár 10ezres összeget egy csatorna kamerázásért 1-2 évente 1x. Avagy egyszer csak pl elárasztja a víz a házat avagy a szennyvíz a kertet. Bárhogy is nézzük a kamerázás sokkal olcsóbb megoldás bármi is legyen.

Mit fognak csinálni a szakemberek a csatorna kamerázás után?

A vizsgálat elvégzése után listát készítenek a feltárt problémákról, és javaslatot tesznek a megoldásra. Ennek a karbantartásnak nagy része általában az egyes csövek belsejének alapos tisztítását jelenti.

A tisztítási és hibaelhárítási feladatok elvégzése után a hálózatban található összes elemet eltávolítják.

Egy ilyen szolgáltatással tökéletesen elkerülhető számos olyan meghibásodás, amely később minden értelemben jelentős kiadást jelenthet.

Mennyibe kerül egy csatornavezeték javítás Pest vármegyében?

Erre a kérdésre válaszolni lehetetlen! Ilyen erővel azt is lehetne kérdezni, hogy mennyibe kerül egy gyerek felnevelése? Lehetetlen megmondani. Rengeteg tényezőtől függ az ár megállapítása. Még olyan árat sem lehet előre meghatározni, hogy minimum és maximum ár. Amíg nincs meg a csatorna kamerázás, addig nem lehet tudni, hogy hány részt kell javítani és hol. Ebből adódóan nem lehet megmondani, hogy mennyi csatornára van szükség és azt sem hogy hány embernek kell dolgozni rajta. Még lehetne ezt sorolni stb…

Amit meg tudunk mondani az egy csatorna kamerázás alap összeg: 14.000 ft – 35.000 ft között szokott lenni nálunk Budapesten és környékén. Ez az összeg is függ a csatorna hosszától és a szennyezettségétől de átlagot nézve a 35.000 ft-ot nem szokta meghaladni ez az összeg az átlag háztartásokban.

Amint megvan a csatorna kamerázás felvétele, utána 1-2 napra már meg tudjuk mondani, hogy milyen kiadással kell számolni a javításra. Természetesen amennyiben nem kell javítani, mert minden rendben van, akkor is érdemes egy vizes karbantartást csinálni. Ez annyit tesz, hogy átmossuk a rendszert, ezzel is biztosítva, hogy a közel jövőben sem legyen pl dugulás. Amennyiben erre nem tartanak igényt, akkor csak a kamera csatornázás összegét kell kifizetni és örülni, hogy nincs semmi baj.

A szennyvízcsatorna is el tud öregedni:

Nem csak akkor kell foglalkozni a csatornánkkal ha épp gyakran eldugul avagy már megrepedt és gond van. Az anyag elfárad ezt mindenki tudja és azt is, hogy semmi sem tart örökké. Így van ez a csatornavezetékekkel is, szépen lassan elöregednek. Gondoljunk bele, hogy pl ha agyagos a föld, akkor ezek a csövek azért mozognak és amikor már nem olyan fiatal ez a vezeték, akkor szépen eltörik. Ekkor kezdődik a gond és a problémamegoldás ami immáron jóval drágább lesz a végkifejlett. Igazság szerint nem is ekkor kezdődik a gond hanem jóval hamarább, amikor a csatornavezeték elkezd öregedni. Ilyenkor senki sem szokott még pánikolni, avagy rágondolni sem. Most őszintén, senki sem úgy kel fel, hogy jaj milyen öreg lehet a szennyvízvezetékem.

Jól gondoljuk meg, hogy milyen használt családi házat veszünk:
Családi ház vásárlása esetén elég fontos lenne ellenőriztetni a szennyvíz vezetéket, hogy ne érjen senkit meglepetés. Ez is nagyon ritka dolog, hogy erre kérjen fel minket valaki! Miért? Azért mert már csak akkor derül ki, hogy rossza rendszer amikor már használatban van és utólag már nem tudnak az új lakás tulajdonosok mit tenni. Annyit tudnak tenni, hogy havonta 1 alkalommal hívják a duguláselhárítókat, mert egy duguláselhárítás átlagban 20ezer forint, addig egy komplett szennyvízcsatorna rendszer csere milliók is lehetnek.

Gondoljunk bele, ha tudtuk volna előre, hogy ennyire rosszul van kiépítve a szennyvízcsatorna, akkor lehet meg sem vettük volna a házat. Ehhez nem kellett volna mást tenni, mint kihívni pl minket és kérni egy csatorna kamerázást.

Az sem mind1, hogy a csatorna javítást ki végzi el!:
Vannak a csatorna javításra szakosodott vállalkozások, akik csak ezzel foglalkoznak és vannak olyanok akik vízvezeték szerelők és évente csinálnak 1 csatorna javítást. Nem beszélve azokról, akiknek se végzettségük és szaktudásuk a feladat elvégzéséhez de próbálkoznak. A mi cégünk vízvezeték szereléssel foglalkozik és azon belül is a csatorna javítással is. Nálunk sokkal több csatorna javítás jut 1 évre mint az átlag mert a duguláselhárítás során feltárt problémák után minket kérnek fel a feladatra.

Van kifejezetten külön csapatunk a csatorna javításra akik főleg ezzel foglalkoznak így nem kell attól félni, hogy nem értünk hozzá. Természetesen hivatalos garanciát is adunk a munkánkra. Érdemes nagyon körbe nézni a piacon, mert sok nagyon kellemetlen problémába futhatunk bele. Cégünk térképes találatán sok google vélemény található, mindenkit bíztatunk, hogy olvassa el. A már elvégzett munkánk után leírt vélemények a legfontosabbak és mi büszkék vagyunk a rengeteg pozitív hozzászólásra.